InterieurTipsWonen

De grootste voordelen van een juniorbed

juniorbed

Baby’tjes blijven niet altijd klein. Hoe graag je ze ook in het ledikant zou willen houden, op een dag kom je erachter dat het echt tijd is voor een groter bed. Je kind klimt misschien al telkens uit zijn of haar bed of geeft zelf aan dat het niet meer prettig ligt. Wellicht is er zelfs al een nieuw gezinslid op komst en zou je graag willen dat het ledikant tegen die tijd vrijkomt. Weet je in dit geval niet goed of je direct voor een eenpersoonsbed of een juniorbed (peuterbed) moet kiezen? Wij geven je enkele redenen waarom juniorbedden in de meeste gevallen de beste keuze zijn.

Meer geborgenheid

Het lijkt misschien heel aantrekkelijk om direct voor een eenpersoonsbed te kiezen. Zo weet je immers zeker dat je kind hier de komende jaren comfortabel in kan blijven liggen en sta je maar één keer voor extra kosten. Helaas moeten we ook toegeven dat een goede nachtrust misschien nog wel belangrijker is dan het financiële plaatje. Zonder goede nachtrust, geen blije kinderen en zeker geen blije en goed functionerende ouders.

Sommige kinderen vinden het geen enkel probleem om direct over te stappen naar een groot bed. Maar er is ook een hele groep peuters die het moeilijk vinden om de geborgenheid van hun ledikant te verliezen. Het voelt ook wel heel veilig tussen de spijlen. Plotseling lig je dan ineens in een (voor jou) groot bed en is er geen bescherming meer. Dat kan heel spannend zijn voor een jong kind. Een peuterbed zorgt ervoor dat die overstap iets soepeler verloopt. Doordat er nog steeds valbescherming is, biedt dit meer veiligheid én het bedje is kleiner wat ook meer geborgenheid biedt. Hierdoor gaat de overstap gemakkelijker.

Het bedje is lager

Een juniorbed is meestal veel lager dan een standaard eenpersoonsbed. Dit biedt verschillende voordelen voor jouw peuter. Allereerst zal hij of zij – indien er sprake is van een valpartij – altijd zachtjes terecht komen. Daarnaast kan je peuter gemakkelijker zelf in en uit het bed stappen. Dat bespaart jou een heleboel tilwerk. En voor je kind is het stiekem ook wel heel mooi. De eerste stap naar zelfstandigheid. Een laag bed is dan zeker een pré.

juniorbedden

Meer ruimte op de kinderkamer

Zijn er plannen om een grotere kinderkamer te maken? Maar is dit momenteel financieel of praktisch gezien nog niet mogelijk? Dan zal het waarschijnlijk heel lastig worden om een flink eenpersoonsbed te plaatsen. Zeker wanneer je ook nog voldoende opberg- en speelruimte wilt behouden. Een juniorbed is gelukkig een stuk kleiner dan een standaard eenpersoonsbed. Hierdoor blijft er meer ruimte over op de kinderkamer.

Minder klein dan je denkt

Veel ouders zijn bang dat hun kind maar een jaar of twee in het juniorbed kan slapen. Niets is echter minder waar. De meeste juniorbedden beschikken over een lengte van circa 1.50 tot zelfs 1.60 meter. Hierdoor kan een klein kind hier soms wel tot acht jaar comfortabel in liggen. In de meest gebruikelijke juniorbedden van Beddies.nl kan je kind tot circa zes jaar blijven liggen. Genoeg tijd dus om groter te groeien en uiteindelijk een geheel nieuwe fase in te stappen.

 

Geef een reactie