InterieurWonen

Welke soorten banken zijn er?

Welke soorten banken zijn er?

Een bank in huis heeft veel voordelen. Ten eerste is het een erg handig en fijn middel om lekker op uit te rusten. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld televisie kijken, maar daarnaast kan je er ook visite op ontvangen. Het aanschaffen van een bank kan best lastig zijn. Je hebt erg veel verschillende soorten. De een gaat voor een leren bank, terwijl de ander liever een bank met stof heeft. Daarnaast kun je een bank ook verschillende maten en kleuren krijgen. Maar welke bank past nu bij een groter gezin? En welke is dan de mooiste? Hieronder lees je meer over de verschillende soorten banken. 

Een bank of bankstel

 

Wanneer je hebt over dit onderwerp, worden een bank en bankstel als hetzelfde gezien. Toch zit hier zeker wel een verschil tussen. Bij een bankstel wordt in de meeste gevallen een zitbank bedoeld. Hierop kunnen dan ongeveer twee personen op zitten. Vaak wordt een bankstel gecombineerd met stoelen en eventueel een salontafel. Het woord bank is een algemener woord. Dit wordt veel gebruikt en zul je hieronder dus ook vaker voorbij zien komen.

De hoekbank 

 

Een hoekbank is een bank die, zoals je misschien al vermoed, een hoek heeft. Deze hoek ontstaat vaak, doordat twee banken gekoppeld worden. Je hebt hoekbanken in veel verschillende soorten maten. Daarnaast kan de hoek zowel links als rechts zitten. Daarnaast kan er zelfs aan twee kanten een hoek zitten. Bij de hoekbank kun je ervoor kiezen om de bank diep of ondiep te krijgen. Dit heeft te maken met de ruimte die je hebt om erop te zitten. Hoe dieper, hoe meer ruimte je hebt. Wanneer je een groter gezin hebt, kun je kiezen voor een hoekbank met een 4 zit zetel. Deze biedt veel ruimte, zodat je zonder problemen gezamenlijk op de bank kunt gaan zitten. 

2- of 3 zitsbanken

 

Hierboven heb je meer kunnen lezen over de hoekbank. Deze was te verkrijgen in verschillende maten. Zo kun je daar bijvoorbeeld met een groter gezin op zitten. Daarnaast heb je ook 2- of 3 zitsbanken. Deze banken zijn bedoeld om met, wat je al zou verwachten, twee of drie man op te zitten. De banken worden ook wel tweezitter of driezitter genoemd. De banken zijn te herkennen aan de rechte vorm. Daarnaast hebben ze vaak armleuningen. De bank is erg handig voor de wat kleinere gezinnen, maar ook zeker voor grotere gezinnen te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld stoelen. 

Bank met chaise longue

 

Het woord betekent vertaald ‘lange bank’ en wordt ook wel sofa genoemd. Een typerend aspect van de bank is dat hij een lange kant heeft. Aan die lange kant, zitten geen leuningen. De bank heeft als het ware een leuning waar je tegenaan kunt zitten. De rest van de bank kun je gebruiken om de benen languit op te leggen. De bank is als het ware een combinatie van een bank en een bed. Hierdoor kun je extra goed genieten en tot ontspanning komen na een lange dag. 

Geef een reactie