TipsWonen

Alleen internet

Alleen internet

Er zijn bijna geen providers die alleen internet aanbieden. Met het Flexpakket van Delta krijg je alleen internet van Delta. Je hoeft bij dit pakket geen tv-abonnement of vast telefoon abonnement af te sluiten. Zo kun je genieten van internet met een snelheid tot wel 8 Gig waarbij een gratis wifi modem geleverd. De modem kan worden aangesloten door een (gratis) monteur. Het is mogelijk om dit alleen internet abonnement maandelijks aan te passen waarbij je altijd nog tv of vaste telefonie kunt toevoegen mocht je dat willen. Je kunt bij het pakket bovendien kiezen voor het kabelnetwerk of voor het snelle glasvezelnetwerk waarbij de down- en upload snelheid kan gaan tot 8 Gig (8000 Mbps).

Steeds meer mensen kiezen voor glasvezel internet

Steeds meer mensen kiezen voor glasvezel internet. Maar wat is glasvezel en hoe werkt het? Een glasvezelkabel bestaat uit een bundel glasvezels die zo dun zijn als een haar. Door deze vezels worden met behulp van licht (geen elektriciteit) signalen en data geschoten. Die signalen kaatsen tegen de binnenkant van de vezels aan en sturen zo, zonder kwaliteitsverlies grote bestanden en data over het netwerk. Door de hoge snelheid van het licht, is glasvezel ideaal om te internetten, streamen, down- en uploaden, online gamen, tv kijken en bellen. De voordelen van glasvezel internetten is met name de snelheid van het internetten. Dat komt door hogere down- en uploadsnelheden. Doordat glasvezel internet geen gebruik meer maakt van stroom en de apparatuur hiervoor energiezuinig is, ben je ook minder kosten voor stroom kwijt.

Internet snelheid

Wanneer je kiest voor een alleen internet abonnement bij Delta kun je kiezen uit internet via de kabel of via het glasvezelnet. Je kunt op de website op een eenvoudige manier nakijken of het glasvezelnet al voor jouw adres beschikbaar is. Wanneer je kiest voor internet via de kabel dan kun je kiezen tussen drie internetsnelheden:

  1.   150 Mbps down- en 15 Mbps upload snelheid
  2.   400 Mbps down- en 100 Mbps upload snelheid
  3.   1000 Mbps down- en 100 Mbps upload snelheid

Kies je voor glasvezel internet dan kun je ook kiezen tussen drie snelheden:

  1.   150 Mbps down- en uploadsnelheid
  2.   1 Gig (1000 Mbps) down- en uploadsnelheid
  3.   8 Gig (8000 Mbps) down- en uploadsnelheid

In beide gevallen kun je de snelheid van het internet maandelijks aanpassen. Standaard wordt glasvezel internet tot 1000 Mbps geleverd. In steeds meer gebieden is het ook mogelijk om te kiezen voor 8000 Mbps, maar dit is nu nog wel afhankelijk van de plaats waar je woont. De prijs van het maandelijkse internetpakket is afhankelijk van de samenstelling van dat pakket.

Geef een reactie