InterieurTipsWonen

Vouwgordijnen, het succes verklaard

vouwgordijnen Blinddesign

Vouwgordijnen zijn helemaal hot anno 2018! De laatste jaren zien we dit soort gordijnen steeds meer terug komen in Nederlandse woningen. Raambekleding uitkiezen blijft altijd een heikel punt. Stap maar eens een willekeurige zaak in voor raambekleding. Je hoofd begint al te tollen als je drie stappen binnen hebt gezet. Talloze keuzes die het je niet makkelijker maken om een passende beslissing te nemen. Vandaag de dag lijken jaloezieën en rolgordijnen minder goed verkocht te worden. Het aantal verkochte vouwgordijnen van Blinddesign stijgt echter des te meer. Maar wat is hier dan eigenlijk de reden voor? Als we kijken naar de voordelen van vouwgordijnen zien we grote verschillen ten opzichte van andere gordijnsoorten. Bovendien zit er ook een verschil in prijsklasse. In dit artikel vertellen geven we je meerdere redenen waarom vouwgordijnen zo’n groot succes zijn in Nederland en delen we een aantal leuke feitjes.

Verschil in prijsklasse

In principe kan je alle gordijnsoorten zo duur maken als je zelf wilt. Wel is het opvallend dat er enorm veel vouwgordijnen in een lagere prijsklasse te vinden zijn. Dit terwijl de stof meestal dikker is dan die van andere gordijnen. Zo zien we bijvoorbeeld veel goedkope vouwgordijnen bij Blinddesign terwijl deze wel van hoge kwaliteit zijn. Dit speelt dan ook een grote factor in de populariteit van vouwgordijnen. Je krijgt veel tegen een goede prijs. Wat wil je immers nog meer?

ç

Energie besparen met vouwgordijnen

Het nadeel van jaloezieën is dat ze vaak over een verwarming vallen. Dit belemmert de warmtestroom van de verwarming, waardoor deze de kamer niet goed bereikt. Hierdoor zit je dus eigenlijk voor niets te stoken. Vouwgordijnen worden altijd in het raam gemonteerd. Hierdoor blijven ze netjes boven de verwarming en vensterbank en belemmeren zo niet de warmtestroom. Bovendien is de stof van vouwgordijnen ook nog eens een stuk dikker dan die van bijvoorbeeld rolgordijnen, hierdoor blijven de ramen goed geïsoleerd en heeft tocht geen kans. In tegenstelling tot rolgordijnen kennen vouwgordijnen ook geen kieren en naden waardoor ze uitermate geschikt zijn om warmteverlies vanuit de ramen tegen te gaan.

Vouwgordijnen passen in elk interieur

Vrijwel iedereen heeft een andere smaak en dat maakt het vinden van het juiste interieur extra leuk. Het vinden van raambekleding is echter des te lastiger. Sommige gordijnsoorten passen immers gewoon niet zo goed in een interieur. Wat dacht je van rolgordijnen in een klassiek interieur? Dat geeft direct een vreemd contrast. Vouwgordijnen daarentegen zijn in zoveel verschillende soorten en maten te krijgen dat er eigenlijk altijd wel iets bij zit wat bij jouw interieur past. De traditionele vouwgordijnen zijn prachtig voor een modern interieur, maar de iets losvallende vouw en brede gordijnen zijn weer perfect voor de wat klassiekere interieurs. Vind je het moeilijk om te bepalen welk vouwgordijn bij jouw interieur past? Overleg dan eens met een professional. Tip: neem foto’s mee van jouw interieur op dit moment. Zo kun je samen met een professional vergelijken welke gordijnen het beste hierbij passen. Zo ben je altijd verzekerd van succes.

Geef een reactie