TipsWonen

4 voordelen van een lamellendak

4 voordelen van een lamellendak

Kan het knap warm worden in jouw tuin? Dan is zonwering een goede oplossing. Bekende varianten zijn het knikarmscherm, de parasol en luifel. Iets minder bekend is het lamellendak. Onterecht, want het is een fantastische optie! Wij geven je drie redenen om voor een lamellendak te kiezen.

1.  Bestand tegen zomerbui

Ken je dat? Zit je net lekker buiten, begint het opeens te regenen! Als de wiedeweerga breng je alle versnaperingen en tuinkussens naar binnen. Met een lamellendak kan je gewoon blijven zitten. Door de lamellen blijft je terras lekker droog. Dit in tegenstelling tot een zonnescherm. Het doek van een zonnescherm is namelijk niet waterbestendig. Bovendien kan het doek gaan schimmelen als je deze nat inrolt.

2.  Ventilatie

Een lamellendak is de enige vorm van zonwering waar geen warmte onder blijft hangen. Er is immers geen sprake van een volledig gesloten dak. Door de lamellen te kantelen zorg je dat de scherpte van de zon geweerd wordt. Tegelijk kan de warmte van de zon door het dak ontsnappen. Het dak ‘ademt’. Onder het doek van een zonnescherm of glas van een overkapping blijft die hitte wél hangen. Glas heeft bovendien ook nog eens een opwarmende werking!

3. Gelijke doorloophoogte

Een zonnescherm of glazen overkapping loopt vanwege de afwatering altijd schuin af. Heb je geen hoge gevel? Dan kan de doorloophoogte aan het uiteinde te laag worden. Een lamellendak is juist 100% horizontaal. Hierdoor is de doorloophoogte overal gelijk. Geen kans op pijnlijke kopstoten dus! Bovendien kan een lamellendak ook ‘vrij’ geplaatst worden. In het midden van de tuin of naast het zwembad bijvoorbeeld.

4. Luxueus design

Tot slot is een lamellendak niet alleen praktisch, maar ook waanzinnig mooi! Iets wat je van de meeste zonwering niet kan zeggen. Het luxe design doet denken aan resorts in warme oorden. Denk aan Ibiza, Bali of de Malediven! Die sfeer wil iedereen toch in de achtertuin? Zeker nu de kans groot is dat we de zomervakantie wederom in eigen land zullen doorbrengen!

Ben je overtuigd van de voordelen? Stel jouw lamellendak op maat eenvoudig samen via onlinezonneschermen.nl. Zo weet je exact waar je aan toe bent!

Geef een reactie