InterieurTipsWonen

Woning een moderner tintje geven? Zo doe je dat!

Woning een moderner tintje geven Zo doe je dat!

Je kent het gevoel vast wel: ineens merk je dat je bent uitgekeken op je huidige interieur en dat je het hele roer wil omgooien. Je hebt het gevoel dat je toe bent aan een nieuwe frisse wind, een nieuwe start. Een modern tintje toevoegen aan je woning zie je eigenlijk wel zitten, maar je budget laat het niet toe. Althans, dat denk je.

Vaak denken we namelijk dat het opknappen van onze woning gepaard gaat met een flinke investering, maar dat hoeft absoluut niet waar te zijn! Investeren in creativiteit en focus op goedkope ingrepen hoeft in principe geen grote uitgaven te zijn. Soms kunnen kleine veranderingen al een groot impact maken. De vraag is alleen; hoe? Gelukkig hebben wij het antwoord. In dit artikel geven we je tips over hoe je je woning budgetproof moderner tintje kunt geven.

Verander de indeling

We spenderen veel tijd in de woonkamer; het is een plek waar we tot rust komen na een dag werken, veel tijd met familie en vrienden doorbrengen en zelfs werken doen we soms in de woonkamer. De woonkamer vervult dus verschillende functies waardoor het soms lastig kan zijn om het praktisch in te richten en er een stijlvolle (moderne) sfeer aan toe te voegen. Maar een moderne stijl betekent niet per definitie moderne meubels.

Als je meubels over het algemeen wat klassieker van aard zijn, zou je alsnog een fraai modern effect kunnen bereiken. Een modern interieur kenmerkt zich door minimalisme, neutrale kleuren, zuivere lijnen en sprekende details. Het klinkt misschien ongeloofwaardig maar door de indeling van je meubels te veranderen kan je al het verschil maken. We zijn vaak geneigd om meubels tegen de muur of in een hoekje te plaatsten terwijl een bank in het midden van de kamer, de kamer optisch groter kan lijken en zo meer ruimte kan creëren. Hierdoor creëer je ook een modern effect in de woonkamer.

Led verlichting toevoegen

In een woonkamer of keuken worden vaak veel meer lampen gebruikt dan men denkt. Vaak hangt er een grote lamp boven de eettafel en meerdere lichtbronnen om de ruimte goed te kunnen verlichten. Daarom kan het interessant zijn om LED verlichting toe te voegen aan de woonkamer en keuken.

LED verlichting wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Het is namelijk een energiezuinig alternatief en daarnaast voegt het ook nog een veel sfeer toe aan je woning. Geef bijvoorbeeld de keuken een moderner tintje door LED verlichting te plaatsten. Om extra sfeer in de keuken te creëren kan er gekozen worden voor dimbare LED spots. Deze spots kunnen naast het dimmen, ook warmer worden van kleur. Ook LED strips kunnen toegevoegd worden aan de keuken, door ze bijvoorbeeld onder de rand van de keukenkastjes te plaatsen. Deze LED strips kunnen van kleur veranderen waardoor de keuken kan worden voorzien van een mooie sfeerverlichting.

Daarnaast kan er ook LED verlichting worden toegevoegd aan deurluifels. Een deurluifel met verlichting is tegenwoordig een veel gekozen optie en is de ultieme vervanger van een buitenlamp. Het ziet er namelijk stijlvol en luxe uit en het geeft een modern tintje aan je woning. Enorm handig voor als je een keuken hebt met een deur naar buiten of als je de voorkant van het huis wil aankleden.

Deuren verven

Deuren zijn de eyecatcher in ieder interieur en met verf, nieuwe deurklinken en sierstijlen kan je woning een hele andere uitstraling krijgen. Om een modernere uitstraling te creëren, kan er het beste gekozen worden voor een neutrale donkere kleur zoals donkergrijs of zwart. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende deurklinken verkrijgbaar. Kies voor een deurklink die past bij de kleur van de deur. Als je voor een moderne stijl gaat, kan je kiezen voor een grove matzwarte deurklink. Dit past perfect bij neutrale kleuren van de deur.

Geef een reactie