Wonen

Zo geef je je open trap een boost

Zo geef je je open trap een boost

Heb je een open trap, maar ben je daar eigenlijk wel een beetje op uitgekeken? Of heb je recent een huis gekocht, en is de open trap die je verdiepingen met elkaar verbindt net niet helemaal naar wens? Dan is het tijd voor een traprenovatie! Met zo’n traprenovatie kun je je trap helemaal naar je eigen smaak laten maken, zonder dat je een volledig nieuwe trap neer hoeft te laten zetten. Zo kan je trap al binnen een dag geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en mooi gemaakt worden!

Ben je benieuwd wat een traprenovatie-expert voor jou kan betekenen, en wat de mogelijkheden zijn voor het renoveren van een open trap? In dit blog vertellen we je wat een traprenovatie precies inhoudt.

Zo werkt een traprenovatie

Tijdens een traprenovatie, kan je oude trap gewoon blijven staan waar hij staat. In plaats van de hele trap opnieuw neer te zetten, wordt deze namelijk bekleed met overzettreden. Die treden worden naadloos over het skelet van de oude trap heen gemonteerd, waardoor die een volledig nieuw uiterlijk krijgt. Zo krijgt je trap een nieuwe look, maar wordt hij tegelijkertijd ook geluiddempender en onderhoudsvriendelijker gemaakt. Met HPL-overzettreden is slijtage bijvoorbeeld verleden tijd! De overzettreden zijn in verschillende designs, uitvoeringen en kleuren beschikbaar. Daardoor zit er altijd wel iets tussen dat goed bij je smaak past.

Onderhoudsvriendelijk

Heb je een open trap van hout, dan kan het zijn dat je al snel slijtage begint te merken. Door intensief gebruik kunnen er beschadigingen in het hout ontstaan, of verslijten de treden op den duur. Dat zorgt ervoor dat je trap minder veilig wordt en er minder mooi uit zal zien. Zonde natuurlijk, want elke trap verdient een fraai uiterlijk. Met een traprenovatie kun je je trap niet alleen opknappen, maar er ook voor zorgen dat hij lang mooi blijft. Laat je je trap namelijk renoveren met overzettreden van hoogwaardige kunststoffen, zoals HPL of PVC, dan zullen ze niet snel slijten. Deze materialen zijn slijtvast en ijzersterk, en zullen dus niet snel beschadigen. Zo maak je je trap al snel mooier, veiliger en onderhoudsvriendelijker!

Snel gedaan

Een traprenovatie kan door een expert al binnen één dag uitgevoerd worden. Dat zorgt ervoor dat je snel van je nieuwe trap kunt genieten! Ook heb je niet lang last van de rommel, en kun je snel weer van je bovenverdieping(en) gebruik maken. Krijg jij al zin in een traprenovatie? Neem snel contact op met een expert, en verken de mogelijkheden!

Geef een reactie