TuinWonen

Hoe creëer je meer sfeer in de tuin? 3 tips

Ben jij één van de mazzelaars met een eigen tuin? Dan weet je waarschijnlijk maar al te goed wat een luxe dit is. Wanneer de eerste zonnestralen doorbreken heb jij direct een plekje om heerlijk te vertoeven. Genieten van een koel drankje, de zon, je favoriete tuinstoelen en een lekker boekje. Ook voor kinderen is een tuin ideaal. Zij kunnen lekker uitrazen en jij hebt er geen omkijken meer naar. Win-win! Toch blijkt dat veel mensen het best lastig vinden om hun tuin de nodige sfeer te geven. Want hoe richt je hem precies in? Waar let je op? En hoe zorg je ervoor dat het echt een fijne plek wordt om in te ontspannen? Met de volgende 3 tips creëer jij binnen een handomdraai meer sfeer in eigen tuin.

 

Prachtige tuinmeubelen

 

Het is simpelweg niet mogelijk om optimaal van je tuin te genieten wanneer deze hier niet op ingericht is. Investeer daarom in prachtige tuinmeubels om zo de sfeer in de tuin te verhogen en ook nog eens van een hoger wooncomfort te genieten. Nu begrijpen we heel goed dat kwalitatieve tuinmeubelen een flinke investering kunnen zijn. Gelukkig komt het najaar er alweer bijna aan en dat betekent dat je in de tuinmeubels outlet prachtige juweeltjes kunt vinden. Het loont daarom zeker om op de uitverkoop te wachten en dan pas je slag te slaan.

Om nog meer sfeer in je tuin te brengen is het helemaal leuk wanneer je een bepaald thema doorvoert in de meubels. Hou je bijvoorbeeld van een wilde en natuurlijke tuin? Kies dan voor meubels van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld steigerhout. Oogt je tuin juist modern? Kies dan voor een strakke loungebank met mooie zwart en witte kussens. Hiermee trek je het door jouw gekozen thema perfect door.

 

Persoonlijke accessoires

 

De tuin wordt tegenwoordig steeds vaker als verlengstuk van de woonkamer beschouwd. Maar waarom zouden we hier dan ook geen rekening mee houden tijdens het inrichten ervan? Vaak vergeten we bijvoorbeeld dat ook een tuin de nodige accessoires verlangt. Net zoals je in de woonkamer persoonlijke accessoires toevoegt om meer sfeer te creëren is dit ook in de tuin noodzakelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van zomerse lijstjes met geweldige familiekiekjes? Of een plantenpot die je samen met de kinderen versierd hebt? Dit geeft de tuin net dat beetje extra en maakt het direct een stuk persoonlijker én sfeervoller.

Wil je liever gewoon accessoires kopen? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Denk vooral aan accessoires die de loungehoek opleuken, zoals kussentjes, plaids, enzovoorts, en accessoires die ook een praktische functie kunnen dienen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aantal leuke lampjes die je langs de schutting kunt ophangen. Dat geeft ’s avonds enorm veel sfeer en het zorgt ook nog eens voor de nodige praktische verlichting.

 

Bloemen en planten

 

Bloemen en planten mogen natuurlijk in geen enkele tuin ontbreken. En geloof ons: zelfs wanneer je geen groene vingers hebt is het mogelijk om planten te onderhouden. Er zijn genoeg onderhoudsvriendelijke planten en bloemen te vinden. Vraag hiervoor gerust om advies bij een kweker of tuincentrum. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en geniet je het hele jaar door van een prachtige tuin vol natuurlijke en kleurrijke elementen.

Geef een reactie