TipsWonen

Inbraak voorkomen tijdens kerst

inbreker kerst

Terwijl jij met de hele familie aan het kerstdiner zit, is het voor inbrekers de uitgelezen kans om in te breken. Daar gaan de cadeautjes onder de boom! Volg deze 6 tips voor een inbraakvrije kerst en sluit voor de zekerheid een inboedelverzekering af.

6 tips om inbraak tijdens de kerstdagen te voorkomen

 

1. Verlicht het huis extra goed

Inbrekers houden er niet van om in de schijnwerpers te staan, daarom vinden ze buitenverlichting ook zo vervelend. In een tuin vol kerstverlichting is de kans veel groter dat ze worden betrapt. Houd je deze kerst daarom niet in met het versieren van je tuin en de buitenkant van je huis. Kies wel voor speciale buitenversiering, zodat je zeker weet dat het tegen een stootje kan. Als de kerstdagen voorbij zijn, is het slim om te investeren in goede buitenverlichting. Het liefst met een bewegingssensor.

2. Laat niet merken dat je niet thuis bent

Tijdens de kerstdagen wordt ongeveer 2 keer zoveel ingebroken als op normale dagen. Inbrekers sluipen dan langs huizen om te kijken of de kust veilig is. De truc is om je huis bewoond te laten lijken, zelfs als je niet thuis bent. Sluit lampen aan op een tijdschakelaar, laat wat spullen rondslingeren en zet de televisie aan voordat je weggaat.

3. Licht de buren in

Als je op vakantie gaat is het slim om de buren in te lichten, maar ook als je kerst niet thuis viert. Tijdens de feestdagen slaan de meeste inbrekers toe tussen 17:00 en 21:00 uur. Vraag aan de buren of ze rond deze tijd extra op je huis willen letten en je willen waarschuwen als ze verdachte figuren zien. Blijf je thuis met de kerstdagen? Bied dan aan om een oogje in het zeil te houden.

4. Pronk niet met je cadeaus

Een flinke stapel cadeaus onder de boom maakt het voor inbrekers nóg aantrekkelijker om in te breken. Leg ingepakte en net uitgepakte cadeaus daarom uit het zicht als je weggaat. Of zet de kerstboom op een plek dat hij niet te zien is vanuit een raam.

kerst cadeaus

5. Plaats geen foto’s op Facebook en Instagram

Voor inbrekers met snode plannen zijn Facebook en Instagram ideaal. Hier zien ze gezellige kiekjes van mensen die met de feestdagen op vakantie zijn. Hoe groot je (voor)pret ook is, plaats liever geen foto’s op social media. Met een beetje speurwerk weten criminelen zo waar je woont. Als je het echt niet kunt laten om foto’s te delen, scherm je profiel dan af.

6. Zorg voor stevige sloten

Je maakt het inbrekers een stuk lastiger als je huis is beveiligd met verzonken sloten met een SKG keurmerk. Heb je een achterdeur? Neem dit slot dan extra onder de loep. Deze deur is vaak slecht beveiligd, waardoor het voor inbrekers een eitje is om binnen te komen. Je kunt niet voor niets anti-inbraakstrips en anti-cilindertrekbeslag kopen!

Verzeker je inboedel

Helaas helpt een inboedelverzekering inbrekers niet op afstand te houden. Maar je hebt wél de zekerheid dat je inboedel goed verzekerd is. Geen zin in een gedoe? Sluit dan een inboedelverzekering bij InShared af. Bij InShared gaat alles digitaal, waardoor een verzekering afsluiten zo geregeld is. Zelf de premie van je woonverzekering berekenen is zo gepiept

Geef een reactie