AlgemeenBadkamerInterieurVerbouwenWonen

Deze dingen mogen niet ontbreken in de badkamer: 5 essentials

badkamer inspiratie

Ga je binnenkort een nieuwe badkamer inrichten of ben je opzoek naar inspiratie voor je huidige badkamer? Zoek dan niet verder! In dit artikel delen we een aantal essentials die wat ons betreft niet kunnen missen in de badkamer. Uiteraard is elk badkamermeubel van essentieel belang, maar wij bekommeren ons ook over de dingen die al snel vergeten worden. Welke dingen absoluut niet mogen ontbreken in de badkamer? Dat is uiteraard iets waar de meningen dikwijls over verschillen. Toch denken wij dat de volgende essentials zeker niet mogen ontbreken in de badkamer en bovendien de badkamer net dat beetje extra sfeer kunnen geven. Lees je mee?

Heel veel opbergruimte

Je spullen niet kunnen opbergen? Dat is misschien wel de grootste ergernis die we tegenkomen bij een verkeerd ingedeelde badkamer. Hoe klein de badkamer ook mag zijn er moet altijd ruimte zijn om je spullen op te bergen. Denk alleen maar aan alle handdoeken die je kwijt moet. Uiteraard kan je enkele ophangen aan een haakje of aan je designradiator, maar waar moet het restant dan blijven? Of denk eens aan de tandenborstels, make-up, haarborstels en noem maar op die ook ergens gelaten moeten worden. Heb je niet zoveel ruimte in je badkamer? Kies dan voor een medicijnkast met spiegel. Deze kan je boven de wastafel hangen en daardoor heb je tevens extra opbergruimte tot je beschikking. Bovendien geniet je ook nog eens van een fijne spiegel. Laat er spots inbouwen en het badkamermeubel is helemaal gereed!

badkamer accessoires

Decoratieve elementen

Net als in de rest van je woning kunnen decoraties echt niet ontbreken in de badkamer. Zeker als je gaat voor een natuurlijke uitstraling in de badkamer is het een aanrader om gebruik te maken van houten deco items. Zo geef je de badkamer niet alleen een sfeervolle boost, maar zorg je er ook voor dat de ruimte minder ‘stijfjes’ oogt. Denk er ook eens over na om planten in de badkamer te plaatsen. Veel mensen denken dat dit niet mogelijk is vanwege de hoge luchtvochtigheid in de ruimte, maar als je de juiste planten koopt zal je merken dat dit juist een heleboel kan doen voor de ruimte. Schaf daarom planten aan die dol zijn op schaduw, vocht en goed tegen hoge temperaturen kunnen.

Een prullenbak

Dit item is misschien enorm voor de hand liggend, maar het zal je verbazen als je merkt hoe vaak dit wordt vergeten in de badkamer. Niks vervelender dan dat je continue je lege wc-rollen mee naar beneden moet nemen om weg te gooien. Ook voor de maandelijkse perikelen van de dames is het van essentieel belang dat er een prullenbakje aanwezig is in de badkamer. Misschien niet het mooiste item, maar wel erg praktisch.

Badmat

Badmatten zijn er in alle soorten, maten, kleuren en dessins. Door het grote aanbod vind je altijd wel een mat die bij het interieur van jouw badkamer past. Dat is ook maar goed ook want een badmat kan heel veel doen voor de sfeer van de badkamer. Of je nu gaat voor landelijk, modern of exotisch, een badmat is perfect om een bepaalde stijl mee uit te dragen.

Geef een reactie