TipsWonen

De slotdag is eindelijk hier. Wat kan je verwachten?

slotdag

Het is een lange reis om er te komen. Het duurt meestal 30 tot 45 dagen de deal te sluiten op een huis na het indienen van uw eerste hypotheek aanvraag. Gedurende die tijd zal uw bank uw aanvraag beoordelen en goedkeuren, en het acceptatieproces doorlopen. U doet uw aanbod en het wordt geaccepteerd. Een beoordeling zal gebeuren, om ervoor te zorgen dat het huis is iets waard in de buurt van wat u er voor betaald en een goed onderpand is voor uw lening. Nu zal de akte worden overgedragen (hoewel in deze dagen, over het algemeen, geen fysiek papier van eigenaar wisselt).

Wat gebeurt er op de slotdag zelf?

Wordt de deal samen gesloten of wordt dit op afstand gedaan? Sluiten gebeurt traditioneel met iedereen rond een tafel. Echter, gezien de huidige omstandigheden is virtuele sluiting een dienst die door sommige banken wordt aangeboden. Het heeft de neiging om een beetje langer duren dan normaal vergeleken met wat nodig is om alles te ondertekenen aan de tafel, maar het is een optie als je niet in staat bent of niet bereid bent om oog in oog te staan met de verkoper. 

onderteken en contract huis

Wat moet je meenemen?

Neem contact op met uw hypotheekadviseur en geldschieter over wat u mee moet brengen, maar wat u zeker nodig heeft is het volgende:

  • Rijbewijs of ander identiteitsbewijs. Sommige kredietverstrekkers kunnen twee vormen van identificatie vereisen.
  • Kassa’s cheque of overschrijvingsbewijs voor het sluiten van fondsen.
  • Bewijs dat u een huiseigenaren verzekering hebt gekocht, die de meeste kredietverstrekkers vereisen dat u te krijgen voordat u bezit.
  • Alle papieren die u bij de notaris verkregen hebt. Als u geen goede notaris weet die alles kan opstellen dan is er een Notaris in Amsterdam waarmee u contact op kunt nemen via Degoedkoopstenotaris.nl

 

Geef een reactie