InterieurTipsWonen

Een laminaatvloer reinigen? Zo doe je dat!

laminaatvloer reinigen

Steeds meer mensen kiezen voor een vloer van laminaat. Niet alleen omdat deze vloer je woning een geheel eigentijdse uitstraling geeft, maar ook omdat deze beschikt over talloze voordelen. Wist je dat een laminaatvloer bijvoorbeeld behoort tot de voordeligste vloersoorten? Bovendien hoef je ook nog geen eens extra geld te besteden aan het laten leggen hiervan. Vrijwel iedereen is in staat om een laminaat zelf te leggen. Maar wist je ook dat een laminaatvloer zeer gemakkelijk in onderhoud is? In tegenstelling tot andere vloeren hoef je niet veel te doen om deze schoon te houden. Door het gladde oppervlak wordt vuil niet opgenomen en kan viezigheid zich niet in de poriën hechten. Hierdoor is enkel stofzuigen vaak al voldoende om de vloer schoon te houden. Toch komt het wel eens voor dat de vloer toch nog gedweild moet worden, zeker in gezinnen met huisdieren en kinderen is dit geen overbodige luxe. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel leggen we uit hoe je je laminaatvloer het beste kunt reinigen zonder dat er kwaliteitsverlies op kan treden.

laminaat reinigen

Gebruik een ui bij het reinigen van de vloer

Dit klinkt misschien als een vreemde tip in dit rijtje, maar het werkt echt! Door een ui in vieren te snijden en met schil en al bij het water toe te voegen zorg je er binnen mum van tijd voor dat je laminaatvloer er weer zo goed als nieuw uitziet. Door de krachtige werking van de ui krijg je zelfs de vervelendste vlekken er snel uit. Daarnaast is het ook nog eens zeer mild voor je vloer. Let op: zorg dat je de vloer niet te nat maakt en zet ramen en deuren open om deze zo snel mogelijk te laten reinigen. Te veel vocht op een laminaatvloer is nooit goed voor het behoudt van de kwaliteit.

Gewone schoonmaakmiddelen gebruiken?

Natuurlijk zijn er genoeg gewone schoonmaakmiddelen voor de laminaatvloer op de markt gebracht. Deze kan je uiteraard gewoon gebruiken, maar deze hebben vaak wel als neveneffect dat ze een vette laag achterlaten op de vloer en ook krassen worden vaak gezien bij het gebruik van schoonmaakmiddelen. Dat wil je uiteraard voorkomen! Wil je toch een gemakkelijke vorm van schoonmaakmiddel gebruiken zonder je laminaatvloer te beschadigen? Ga dan voor simpele schoonmaakazijn! Dit werkt niet alleen heel goed bij het verwijderen van vlekken, maar werkt ook nog eens zeer krasbestendig zonder een vettige laag achter te laten. Dat is op zijn minst het proberen waard toch?

Dweilen met een microvezeldoek

Wij raden aan om een laminaatvloer altijd te dweilen met een microvezeldoek. Deze doeken zorgen ervoor dat krassen voorkomen worden. Daarnaast zijn ze ook nog eens zeer gemakkelijk te wassen en opnieuw te gebruiken. Wil je de vloer echt laten glimmen na de schoonmaakbeurt? Steek dan nog eens wat extra energie in het drogen van de vloer. Gebruik een droge stofdoek om de vloer op te wrijven voor een glimmend effect. Zo kan de vloer er de komende weken weer tegenaan!

 

Geef een reactie