InterieurWonen

Garagedeuren in alle soorten en maten

Garagedeur-met-een-loopdeur

Bent u op zoek naar garagedeuren? Dan kunt u het beste naar De Garagedeur Specialist in Moordecht gaan. Dit bedrijf specialiseert zich al ruim 20 jaar in deuren voor garages. Maar voordat je de showroom bezoekt, is het aan te raden om je te oriënteren op de verschillende soorten deuren die het bedrijf levert. Zo krijg je voor je bezoek al een goed beeld van de mogelijkheden.

Het gaat te ver om alle soorten deuren en modellen te bespreken, maar in dit artikel zullen we je een indicatie geven van de meeste populaire  garagedeuren die in het assortiment zijn opgenomen.

Openslaande garagedeuren

Een openslaande garagedeur bestaat uit 2 deurbladen die afzonderlijk van elkaar geopend kunnen worden. Het grote voordeel hiervan, is dat je de garage snel in en uit kunt gaan, je hoeft immers niet de deur in zijn geheel te openen. Een belangrijk aandachtspunt als je voor openslaande garagedeuren kiest, is dat je een oprit nodig hebt. De deurbladen klappen immers tijdens het openen naar buiten toe. Wanneer je geen oprit hebt kunnen de deuren nietsvermoedende voorbijgangers raken en dat wil je niet! Meer weten over openslaande garagedeuren? Klik op deze link: Meer over openslaande garagedeuren.

Roldeuren

Wanneer je geen oprit hebt of wanneer je de garage met name als opslagplaats wilt gaan gebruiken, dan zijn roldeuren een uitstekende keuze. Zoals de naam al doet vermoeden bestaan roldeuren uit diverse smalle panelen die tijdens het openen verticaal omhoog worden gerold. Hierdoor blijft de gehele ruimte in de garage beschikbaar voor de opslag van spullen. Het is dan ook niet voor niets dat Self Storage complexen vrijwel altijd met roldeuren worden uitgerust, zodat de opslagruimte optimaal kan worden gebruikt.

Roldeuren-met-houten-look

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn een van de populairste soorten deuren voor garages. Dat komt omdat ze een zeer moderne uitstraling hebben en de deurpanelen tijdens het openen direct onder het plafond worden gehangen. Deze deuren zijn dan ook uitermate geschikt als je de garage gebruikt om bijvoorbeeld je auto in te parkeren. Sectionale deuren kunnen bovendien geïsoleerd worden geleverd, waardoor ze ook ideaal zijn als je een hobby in de garagedeur wilt beoefenen en daarbij geen last wilt hebben van tocht of kou.

Garage kanteldeuren

Zoals de naam al doet vermoeden kantelt het deurblad bij kanteldeuren naar buiten toe open. Jarenlang was een kanteldeur de standaard garagedeur die bij de meeste nieuwbouwhuizen werd geplaatst. Dat kwam omdat dit type deur goedkoop in aanschaf is. Het nadeel van een kanteldeur is dat het deurblad niet geïsoleerd is en dat je een oprit nodig hebt om te voorkomen dat je tijdens het openen van de garagedeur per ongeluk een voorbijganger raakt.

Wel of geen elektrische garagedeur

Naast de soort garagedeur die je kiest, is het belangrijk om te bepalen of de deur elektrisch bedienbaar moet zijn. Een elektrische garagedeur biedt gemak en heeft als voordeel dat je hem op afstand kunt openen, dat is vooral erg comfortabel als je in de garage wilt parkeren. Je hoeft de auto dan immers niet meer uit, waardoor je zo je garage kunt inrijden.

Ga naar de winkel voor advies

Nu je een indruk hebt van een het assortiment van de garagedeurspecialist, is het aan te raden om bij het bedrijf langst te gaan en om advies te vragen welke deur het beste bij jouw situatie past. Doordat je dit artikel heb gelezen zal je beter in staat zijn om de gegeven adviezen te interpreteren en de voor- en nadelen van iedere soort deur te begrijpen. Zo kom je tot de garagedeur die het beste bij jou past!

 

 

Geef een reactie