InterieurTipsWonen

5x inspiratie voor een zomerse woonkamer

witte jaloezieen op maat gemaakt

We zijn toch allemaal gek van de zomer, toch?! Maar is jouw huis wel zomer proof? We geven je graag wat inspiratie over hoe jij de zomer in jouw woonkamer kunt creëren.  And don’t worrie, ook met weinig budget kun je een al een hele boel aanpakken in huis. Denk aan een paar accessoires zoals een kleurrijk kussentje, een nieuw vloerkleed of gewoon een paar kleurrijke bloemen! De zomer van 2018 is tot nu toe een bizar mooie seizoen. Kijk eens mee naar deze vier ideeën voor meer zomerinspiratie!

#1 Ga voor planten

Platen in huis kunnen meerdere functies vervullen. Ze zijn niet alleen sfeervol maar ook nog eens goed voor de gezondheid in een ruimte. Hoe meer zuurstof hoe beter! Ook is het natuurlijk hartstikke leuk om nieuwe plantjes uit te zoeken. In de zomer is het belangrijk om planten in huis te halen die goed tegen zonlicht kunnen. Planten die makkelijk te onderhouden zijn in warmere seizoenen zijn planten die geschikt zijn voor een hydrocultuur. Dit zijn planten die minder water nodig hebben. Denk aan de ficus of de philodendrons hydtrocultuur.

#2 Kleurrijke eetstoelen

Heb je nu zes dezelfde eetkamerstoelen? Probeer er eens twee weg te halen en het oogt alleen stuk ruimtelijker! Creëer een hele nieuwe look door twee eetkamerstoelen te kopen in een andere kleur. Ga bijvoorbeeld voor twee gele stoelen om dat zomerse gevoel direct in de woonkamer te krijgen.

#3 Haal het licht in huis

Heerlijke lange zomerdagen, wij zijn er gek op.. jij ook? Er zijn wel momenten dat er juist teveel licht en warmte binnenkomt. Wanneer je kiest voor decoratieve én functionele zonwering dan kun dit helemaal zelf reguleren. De warmte wordt dan door de raambekleding tegengehouden terwijl het licht in gedoseerde mate wordt binnengelaten. Wanneer je kiest voor witte houten jaloezieen op maat creëer je een prachtige en luchtige sfeer in je woonkamer. De ruimte zal een stuk grote ogen en de lichtinval is helemaal zelf te bepalen. Ideaal!

#4 Kies pasteltinten

Pastel is deze zomer een trend! Met een paar kleine kleuraanpassingen in huis kun je makkelijk en een zomers look creeren. Pastelkleuren geven die zachte en touch aan het interieur waardoor het fris en en luchtig wordt. Met populaire kleuren als poeder roze, ijsblauw en minty fresh kun je prachtige accenten toevoegen. Gebruik deze kleuren voor een mooi accent in de vorm van een gaaf meubelstuk of een leuke accessoire.

Heb je na lezen van deze tips genoeg inspiratie opgedaan en wil je nu graag nieuwe raamdecoratie voor de perfecte zomerse look? Bestel dan makkelijk en gratis kleurstalen via www.inhuisplaza.nl zodat je thuis even zelf kunt kijken welke kleur het beste past in jouw stijl.

Geef een reactie