InterieurTipsWonen

Woonkamer inspiratie 2019

Woonkamer inspiratie 2019

Als je op zoek bent naar woonkamer inspiratie 2019, dan ben je hier aan het juiste adres. Soms heb je geen idee waar je moet beginnen. Daarom is het tijd om inspiratie op te doen. Lees alles op je gemak door en wie weet hoe jouw woonkamer er over een tijdje uit ziet!

Een woonkamer uitbouwen

Een kamer waarin jij je meteen thuis voelt kun je zelf realiseren. Je richt de woonkamer in met datgene wat bij je past. Ideeën zullen daarbij goed van pas komen. Woonkamer inspiratie 2019 geeft je volop mogelijkheden, waaruit jij een keuze kunt maken. Maak een combinatie van de mooiste en gezelligste dingen die jij ziet, pas dit thuis toe en je creëert daardoor een unieke woonkamer. Je dient op de eerste plaats je budget te kennen. Hoeveel geld kun je uitgeven aan het veranderen of opnieuw inrichten van je woonkamer? Dat kan met kleine veranderingen, maar je kunt er ook voor kiezen om de woonkamer uit te bouwen met een serre bijvoorbeeld. Deze verbouwing zorgt ervoor dat je een groter woonoppervlak krijgt en door de openslaande deuren of schuifpui kun je meer genieten en gebruik maken van het buitenleven.

Een praktische woonkamer

Kies voor een praktisch ingerichte woonkamer als er in jouw huis veel activiteiten zijn. Hebben alle huisgenoten een leuke hobby, is iedereen altijd bezig om zijn of haar creatieve ideeën uit te werken? Dan is voldoende ruimte een voorwaarde. Je kunt de zolder inrichten om op te klussen, maar hoeveel gezelliger is het om samen te zijn en samen te werken. Kan de woonkamer uitgebouwd worden? Woonkamer inspiratie 2019 kan je veel mogelijkheden tonen. Bekijk woonmagazines, ga online voor tips, ook tv programma’s besteden aandacht aan verbouwingen enz. Laat je inspireren. Zet eerst je eisen en wensen op papier en kijk wat er technisch en uiteraard financieel mogelijk is met jouw woonkamer.  In een praktische woonkamer staat een ruime tafel en misschien wel twee als de ruimte er is. Kies voor een tafel waarvan je het blad groter kunt maken. Kies materiaal dat eenvoudig schoon te maken is en dat tegen een stootje kan. Ook de vloer dient gemakkelijk te zijn in het onderhoud als de woonkamer voor veel activiteiten wordt gebruikt. En wat te denken van goede verlichting en zoveel mogelijk daglicht?

praktische woonkamer trends 2019

Een woonkamer met veel groen

Planten in huis zorgen voor sfeer, voor gezonde lucht en gezelligheid. Je hoeft geen groene vingers te hebben om planten in huis te halen. Vraag de medewerker van de afdeling kamerplanten welke planten het bij jou in huis naar hun zin zullen hebben. Heb je een donkere of lichte kamer? Heb je brede vensterbanken, die vaak een mooie plek zijn voor planten die van licht houden? Een tuinkamer biedt volop mogelijkheden om veel groen in huis te halen. Plaats in de keuken van die heerlijk geurende kruidenplantjes. Voordat je een keuze maakt om je woonkamer nog sfeervoller te maken, kijk online en in de woonbladen voor woonkamer inspiratie 2019. De mogelijkheden zijn ongekend groot, haal er uit wat er goed bij jou en je huisgenoten past. Vergeet niet om ook de praktische kant te bekijken, bijvoorbeeld om voldoende loopruimte te hebben. Zet planten niet op plekken waar je vaak langs of tegenaan loop, ze zullen hun blad verliezen of bruine punten krijgen. Je kunt met groen in de woonkamer de boel op een heel goedkope manier opfrissen. Binnen en buiten kunnen één worden, lees daarvoor ook de tuin inspiratie 2019.

Een woonkamer met veel groen

Meer daglicht in je woonkamer

Daglicht in de huis maakt je vrolijk. Heb jij een donkere kamer, pak deze aan. Veel mensen zijn gevoelig voor een winterdip en dat heeft ook te maken met een gemis aan daglicht. Bekijk wat er mogelijk is om meer daglicht binnen te laten. Dat kan bijvoorbeeld met een lichtstraat in de aanbouw, de aanbouw van een erker, een lichtkoepel of een grote schuifpui voor optimale lichtinval. Geen zin in een verbouwing? Ook het ophangen van spiegels geeft meer ruimte en licht, omdat de spiegel het licht reflecteert (wel op de juiste plek hangen). Kies voor een grote spiegel als jij daarvoor de mogelijkheid hebt, een spiegel van de grond tot aan het plafond laat je woonkamer veel groter lijken. Lichte muren hebben tevens een lichtgevend en fris effect.

Interieur inspiratie 2019 kan je ook op weg helpen! Plaats geen grote meubels voor het raam, deze nemen veel licht weg. Kijk online, in woonbladen en laat je voorlichten door de vakman om meer licht in huis te laten. Ook raamdecoratie kun je veranderen om meer daglicht binnen te krijgen. Een lichte woonkamer is gezellig en ziet er fris uit. Je hoeft niet alles spierwit te maken, ook pastelkleuren hebben dat frisse en lichte effect. En uiteraard heb je ’s avonds het juiste kunstlicht nodig, daarvoor kies je uit een groot assortiment lampen. Voor nog meer ideeën zoek je woonkamer inspiratie 2019. Wat ga jij aanpakken of veranderen voor meer daglicht in huis?

Geef een reactie