TipsWonen

Verschillende mogelijkheden van kunstgras

Verschillende mogelijkheden van kunstgras

We zien steeds vaker kunstgras in Nederlandse achtertuinen en dat is eigenlijk best logisch. Kunstgras is namelijk ontzettend makkelijk. Het behoeft vrijwel geen onderhoud en het is altijd groener dan het echte gras bij de buren. Echt gras daarentegen heeft behoorlijk wat onderhoud nodig. Denk hierbij aan maaien, maar ook aan (bij)zaaien, bemesten en sproeien. Ondanks al dat harde werk heb je bij echt gras toch geregeld last van lelijke plekken. Reden genoeg dus om kunstgras te overwegen. In dit artikel gaan we kijken naar de mogelijkheden van kunstgras.

Een kunstgazon in de tuin

Kunstgras is bijzonder populair bij jonge gezinnen. Op een kunstgazon kunnen de kinderen altijd veilig buiten spelen zonder hierbij het gazon te beschadigen. Bovendien ligt het gazon er altijd mooi bij en heb je geen last van bijvoorbeeld modderige plekken. Bij het gebruik van gewoon gras loop je altijd het risico dat het gazon tijdens het spelen beschadigd. Het is echter lastig om jonge kinderen in huis te houden. Bovendien is buiten spelen hartstikke gezond en leuk. Bij het gebruik van kunstgras in de tuin hoef je je geen zorgen over te maken. Het enige nadeel is dat de leefbaarheid van de tuin iets afneemt. In een gazon van kunstgras komt minder ongedierte voor en hierdoor komen er vaak ook minder vogeltjes in de tuin.

Een groen dakterras

Wanneer je enkel een dakterras hebt en niet beschikt over een tuin is het plaatsen van kunstgras een hele fijne optie. Hierdoor creëer je een echt tuingevoel op je dakterras. Bovendien is kunstgras heerlijk zacht, waardoor je in de zomer met je blote voeten van je dakterras kunt genieten. De groene kleur komt het aangezicht van je woning ook nog eens ten goede. Het is heel goed mogelijk om zelf kunstgras op je dakterras te plaatsen. Deze kun je namelijk gewoon over de bestaande vloer heen leggen.

Een balkon met kunstgras

We zien ook steeds vaker kunstgras liggen op een balkon, zeker op de wat grotere balkons. Kunstgras geeft het balkon een natuurlijke uitstraling. Daarnaast voelt het kunstgras lekker zacht aan en wanneer het balkon groot genoeg is kunnen de kinderen er fijn op spelen.

Al met al genoeg mogelijkheden en redenen om kunstgras aan te schaffen. Wanneer je voor kunstgras hebt gekozen is het wel belangrijk om er even bij stil te staan dat er ontzettend veel verschillende soorten kunstgras zijn. Het prijsverschil en ook de kwaliteit loopt enorm uiteen. Wanneer je lang wilt kunnen genieten van je kunstgrasgazon kun je beter kiezen voor een hoge kwaliteit. De aanschafkosten van een hoge kwaliteit

Geef een reactie