AlgemeenInterieurWonen

Dit moet je weten over sfeervolle verlichting in huis

Dit moet je weten over sfeervolle verlichting in huis

Verlichting is een centrale factor om de sfeer in huis te bepalen. Er zijn talloze soorten lampen die het mogelijk maken om een fijne sfeer in huis te creëren. Terwijl de een het prettig vindt om een spannend boek te lezen onder een warm licht, vindt de ander het relaxter om de woonkamer te voorzien van gekleurde lampen. Ben jij een divers persoon en wil jij graag je huis voorzien van verschillende soorten sfeerverlichting, dan zijn er tegenwoordig ook lampen beschikbaar die verschillende kleuren kunnen aannemen. Wil jij meer weten over lampen die sfeerverlichting kunnen creëren? Dan is dit artikel voor jou.

Kleur van de lamp

Wanneer je aan de slag wilt gaan met sfeerverlichting, let dan op de kleur van de lamp. Lampen zijn er in verschillende kleuren, waaronder daglicht, zacht wit en koel wit. Deze soorten lichten zullen de kleur van je kamer beïnvloeden, evenals de helderheid van de kamer. Experimenteer met diverse kleuren licht om de unieke sfeer in je huis te creëren. Voor elke stemming hoort er immers een andere kleur! Mocht jij het helemaal geweldig vinden om verschillende kleuren toe te passen, dan zijn de Philips Hue lampen een uitstekende oplossing. Dit soort lampen geven je de mogelijkheid om elke lamp die je verbindt met het systeem aan te passen naar de kleur die je wilt. Dit doe je eenvoudig via de app op je telefoon.

Hanglampen met glazen bollen

Als je op zoek bent naar sfeervolle verlichting, wat dacht je bijvoorbeeld van hanglampen met glazen bollen? Dit soort hanglampen kan je combineren met elk interieur en geven een warm wit licht af. Glazen lampen gaan niet alleen heel goed samen met een robuuste betonnen muur of vloer, maar ook met een houten tafel, houten vloer of meubels die gemaakt zijn van leer en staal. Sommige hanglampen zijn tevens dimbaar. Dit maakt ze ideaal voor boven de eettafel, om het licht tijdens een romantisch diner te dimmen.

Maak gebruik van natuurlijke verlichting

Wanneer je verlichting nodig hebt voor overdag, overweeg dan eerst of je gebruik kunt maken van passieve lichtbronnen. Op deze manier bespaar je niet alleen op de energierekening, maar zorg je er ook voor dat er natuurlijk licht op je schijnt. Dit is veel gezonder dan kunstmatig licht en kan onder meer helpen om je lichaam een flinke dosis vitamine D te geven, wat tal van gezondheidsvoordelen kan bieden!

Geef een reactie