InterieurTipsWonen

Welke gietvloer past het best bij je?

Welke gietvloer past het best bij je_

Als je alle mogelijk vloerafwerkingen hebt laten passeren zoals hout, tegels of laminaat kan je een gietvloer ook tegen komen tijdens je zoekproces. Al snel kom je erachter dat binnen de gietvloeren wereld nog veel soorten gietvloeren worden aangeboden. Welke gietvloer past het beste bij je qua stijl, uitstraling en comfort? Wij gaan je alles vertellen over de soorten gietvloeren!

Welke soort gietvloeren zijn er?

Binnen het gietvloeren gebied zijn er dus nog diverse mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Zo heb je de cementgebonden gietvloer (Betonfloor) , een PU Gietvloer (Solo Life of One) of de nieuwste trend een krasvaste gietvloer (Milestone).

  1. De Solo Betonfloor is een cementgebonden minerale gietvloer met een robuuste look en een naadloos karakter. De Betonfloor is gemaakt van Franse mineralen, wat ervoor zorgt dat de gietvloer een heldere kleur heeft en hem een natuurlijke uitstraling geeft.
  2. De PU Gietvloer is een Polyurethaan gietvloer, wat inhoudt dat het een kunststof gietvloer is. Doordat het een kunststof gietvloer is, is het een elastisch product. Binnen de PU Gietvloer is er nog een onderscheid te maken tussen de Solo Life of One.

2.1 De Solo Life Gietvloer is een mix van twee verschillende tinten waardoor er een betonlook-effect ontstaat in de gietvloer. De structuur van de gietvloer kan je zelf bepalen. Van druk tot rustig, alles is mogelijk.

2.2 Als je opzoek bent naar een strakkere basis om je interieur perfect tot zijn recht te laten komen, dan is de Solo One een goeie match. De Solo One gietvloer wordt aangebracht in één egale kleur. Hiermee creëer je meer rust in de woning en kan je nog alle kanten op qua verdere afwerkingen.

3. Het nieuwste en vooraanstaande product onder de gietvloeren is de Milestone. De Milestone is een cementgebonden gietvloer met een krasvast karakter. Deze gietvloer is mooi, sterk en bijzonder eenvoudig te onderhouden. De gietvloer is onder meer opgebouwd uit epoxy onderlagen, cementgebonden lagen en een laklaag. Samenvattend kan je zeggen dat het een Cementgebonden gietvloer is. Naast dat deze gietvloer een unieke uitstraling heeft is het ook bijzonder sterk. De vloer bevat een Quartz mineraal dat ervoor zorgt dat het een slijtvaste gietvloer is. De matte afwerking zorgt juist voor een natuurlijke en satijnachtige look & feel.

Waar kan een gietvloer toegepast worden?

Gietvloeren zijn geschikt voor diverse toepassingen. Denk niet alleen woonhuizen, maar ook kantoren, salons en winkels zijn geschikt. De vele mogelijkheden in soort product, kleuren en afwerkingen zorgen voor een perfecte samenstelling naar wens.

Voor woonhuizen geldt dat gietvloeren niet alleen in de woonkamer aangebracht kunnen worden, maar door het gehele huis. Denk bijvoorbeeld aan de keuken. De keuken is niet alleen een belangrijke plek in huis omdat hier samen gekookt, gegeten en gelachen wordt, het is waarschijnlijk ook de plek waar het meest geknoeid wordt. Met een gietvloer in de keuken zijn vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld koffie, wijn of olie verleden tijd dankzij de topcoat die ervoor zorgt dat de vloer vloeistofdicht is.

Gietvloeren zijn zeker ook geschikt voor nieuwbouwwoningen. Bij een PU Gietvloer krijg je de garantie dat het product niet kan scheuren door de elasticiteit. Bij de cementgebonden gietvloeren is er een kans dat bij heftige werking vanuit de ondervloer de gietvloer scheurtjes kan vertonen. Eigenlijk ook de charme van het product. Het leeft wat meer dus mag ook wel enige werking tonen.

Voordelen gietvloer

Er zijn dus diverse structuren en kleurschakeringen mogelijk bij een gietvloer, waardoor je een goede basis creëert voor je interieur. Het kan niet alleen gekozen worden voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor renovatie woningen. Het voordeel van een gietvloer is namelijk dat het op vrijwel elke ondergrond aangebracht kan worden, denk hierbij aan tegels, beton of hout.

Het product zelf is ook maar 3 tot 4 mm dik, heel minimaal. Door deze dikte is een gietvloer ideaal in combinatie met vloerverwarming, je hebt namelijk een optimaal rendement van je vloerverwarming. Daarnaast is een gietvloer vloeistofdicht, waardoor vlekken geen kans krijgen. Wat als nadeel kan worden beschouwd bij een gietvloer is dat het plaatsen daarvan 5 dagen in beslag neemt en de vloer daarna nog moet uitharden. Qua planning is het zeker handig om daar rekening mee te houdenDaarentegen heb je wel een unieke en sfeervolle gietvloer die perfect past in jouw stijl en voorkeur.

Welke gietvloer past het beste in jouw woning, salon of kantoor? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies door een van onze specialisten.

Geef een reactie