AlgemeenTipsTuin

Verrijk je tuin met een houten schutting en vlonderterras

Verrijk je tuin met een houten schutting en vlonderterras

Hoewel de herfst in volle gang is, zijn er nog volop mooie dagen die zich er perfect voor lenen om in de tuin aan de slag te gaan. Natuurlijk is het een goed idee om de tuin klaar te maken voor de koude maanden van het jaar. Zo kun je uitgebloeide planten snoeien, het gazon harken en het gras maaien. Als er hagen in de tuin staan, kun je die voor de winter aanbreekt nog een keer strak knippen. Ben je een echt buitenmens en schuw je ook de grotere klussen niet? Dan kun je deze herfst natuurlijk ook nog voor het grotere werk gaan en je tuin bijvoorbeeld verrijken met een mooi vlonderterras. Ook een schutting draagt bij aan een prettige sfeer en een mooie uitstraling van de buitenomgeving. Uiteraard heb je met een schutting meer privacy, ga je geluidsoverlast tegen en creëer je een plek waar huisdieren vrij kunnen rondlopen.

Duurzaam hout

Er zijn tal van manieren om een schutting te bouwen en je hebt daarbij de keuze uit diverse mooie materialen. Houten schuttingen zijn populair door de warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn die betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Door een schutting van hout te behandelen met beits of olie, blijft de fraaie houtstructuur goed zichtbaar. Dit heeft tot voordeel dat houten schuttingen prima passen bij woningen in allerlei stijlen. Je kunt onder andere houten palen en planken gebruiken om een schutting te bouwen. Die zijn verkrijgbaar in uiteenlopende houtsoorten, waaronder geïmpregneerd bezaagd grenen. Dit is een graag gebruikte houtsoort voor schuttingen en dat komt doordat grenenhout goed is bestand tegen insecten, micro-organismen en alle weersomstandigheden. Daar komt bij dat het zich eenvoudig laat bewerken en het een lange levensduur heeft, van maar liefst tien tot vijftien jaar.

Hardhouten schuttingpalen

Kies je voor Douglas hout of Red Cedar hout voor het bouwen van een schutting, dan profiteer je van dezelfde voordelige eigenschappen. Voor de schuttingpalen is er ook een gevarieerd aanbod. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor palen van hardhout. Deze duurzame houtsoort heeft een mooie, roodbruine kleur met een bijzonder warme uitstraling. Natuurlijk is het ook prettig dat hardhout een lange levensduur heeft, zelfs wanneer het in contact komt met natte grond gaat het tot wel 25 jaar mee. Je hebt dus vele jaren profijt van je zelfgebouwde schutting.

Houten vlonderplanken

Wil je het plaatje compleet maken en een vlonderterras realiseren? Daarmee doe je jezelf een groot plezier. Een vlonderterras biedt je een zonovergoten plek in de zomer, en geeft je tuin in de winter een sfeervolle look. Met houten vlonderplanken is het aanleggen van je nieuwe terras een fluitje van een cent. Dit soort terrasplanken is eenvoudig zelf te monteren en gemakkelijk te onderhouden. Je kunt vlonderplanken kopen in verschillende duurzame en fraaie houtsoorten. We raden je aan om dit te doen in de webshop van een online houthandel. Die bezorgt de vlonderplanken gratis bij je thuis, voorziet je van vakkundig advies en ook voor verf, olie, beits en bevestigingsmaterialen ben je daar aan het juiste adres. Veel succes met klussen!

Geef een reactie