AlgemeenKeukenTips

Een goede voorbereiding is het halve werk: denk nu al na over jouw kerstdessert!

Een goede voorbereiding is het halve werk: denk nu al na over jouw kerstdessert!

Nog heel even en dan staan de Kerstdagen alweer voor de deur. Hoewel het afgelopen jaar weer heel anders is gelopen dan we van tevoren hadden gehoopt, is het juist nu belangrijk om van de feestdagen iets moois te maken. Na al die verschillende lockdowns, zelfs een avondklok en constant weg moeten blijven van vrienden en familie is nú de tijd aangebroken om wat extra tijd met elkaar door te brengen. En bij een heerlijk en gezellig Kerstfeest hoort natuurlijk ook een lekker diner én een lekker toetje natuurlijk. Maar met name dat nagerecht geeft nog wel eens de nodige problemen.

Want met welk kerst dessert maak je jouw menu nou echt helemaal compleet? Ga je voor iets lichts met fruit of iets heel zwaars met heerlijke chocola? Aan jou de keus! Onder het mom; een goede voorbereiding is het halve werk, is het goed om nú al over het kerstdessert na te denken. In dit artikel geven we je alvast de nodige tips.

 In stijl van het volledige menu

Voordat je over een kerstdessert kan gaan nadenken, is het eerst belangrijk om het volledige kerstmenu uit te stippelen. Wat ben je van plan om iedereen voor te schotelen? Kies je voor een menu met meerdere gangen of kies je voor gemak en zet je geheel nostalgisch het gourmetstel aan? Het maakt eigenlijk niet uit wat je serveert, als het kerstdessert ook maar de lijn doortrekt van de rest van het menu. Bij een 7-gangen menu is het dan ook goed om iets te kiezen wat bij de rest van de gerechten aansluit.

Heb je net heerlijk gegourmet? Dan is de kans groot dat alle mensen al zó vol zitten dat er bijna geen toetje bij kan. In dat geval kies je niet voor iets zwaars, maar iets lichts. Iets waar men eigenlijk altijd nog wel een plekje voor vrij heeft.

Dingen die je van tevoren kunt bereiden

Het laatste wat je wilt is dat je tijdens de feestdagen de hele tijd in de keuken staat en daardoor niet volledig mee kan doen met alle gezelligheid in huis. Daarom is het slim om voor gerechten te kiezen die je al ver van tevoren kunt bereiden. Dit geldt ook voor nagerechten. Kies er bijvoorbeeld voor om een lekkere chocomousse te bereiden. Dit kan gemakkelijk de avond van tevoren gemaakt worden. Dat bespaart stress op de dag zelf. En uit ervaring kunnen we ook nog eens vertellen dat dergelijke gerechten juist nóg lekkerder smaken als ze nog even in de koelkast hebben gestaan.

Kant-en-klare nagerechten

Zo rond de feestdagen komen supermarkten met een geheel nieuw aanbod. Vol met alles wat je nodig hebt om een heerlijk kerstfeest te vieren. Zo ook kant-en-klare nagerechten. En dan niet het standaard bolletje ijs, maar echte culinaire hoogstandjes. Zonde om hier geen gebruik van te maken. Bovendien bespaart je ook nog eens veel tijd door het gewoon te kopen.

Geef een reactie