TipsVerbouwenWonen

Je woning een complete make-over geven met behulp van een architect: zo pak je dat aan!

make over architect

Droom je al jaren van een complete verandering in jouw woning? Ben je klaar met de huidige inrichting of ben je toe aan meer ruimte in huis? Dan is het hoog tijd voor een complete make-over van de woning!

Een complete make-over van de woning… voor veel mensen klinkt dit ontzettend afschrikwekkend. Iedereen kan een simpel hekwerk of nieuwe bank plaatsen, maar hoe zit dat als je eigenlijk álles van een woning wilt veranderen? Als je denkt aan het uitbreiden van de woning, renovatie of een compleet nieuw interieur? Is het dan nog wel mogelijk om dit zelf aan te pakken of is het nodig om een professional in te schakelen? Wij geven je een aantal handige tips!

Schakel hulp in

Als je er over denkt om de woning een complete metamorfose te geven, inclusief uitbreiding en renovatie van de woning, doe je er goed aan om hulp in te schakelen. Een professional helpt jou bij het berekenen van de kosten van dit project, geeft aan wat wel en niet mogelijk is en kan het uiteindelijke project uitvoeren. Door hulp in te schakelen, weet je precies waar je aan toe bent. Voor de meeste mensen is de verbouwing van hun woning een zeer spannende gebeurtenis. Ze investeren veel geld en hopen op een geweldig eindresultaat. Het is dan ook niet gek als je hulp van buitenaf zoekt, zelfs niet als je zelf enorm handig bent. Het kan nooit kwaad om het advies en de professionele kijk van een architect mee te nemen in jouw denkproces. Bovendien is het vrijwel altijd mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen, zo weet je precies waar je aan toe bent.

architect

Hoeveel kost een architect?

Het inhuren van een architect is een stap die veel mensen een beetje spannend vinden. Ze zijn bang dat het hun ontzettend veel geld gaat kosten als ze professionele hulp inschakelen. Bedenk echter wel dat architecten je altijd de mogelijkheid bieden om eerst in gesprek te gaan en samen een vrijblijvende offerte op te stellen, hier hoef je dan ook niks mee te doen. Daarnaast raden wij aan om in gesprek te gaan met meerdere architecten bij jou in de buurt. De prijzen en de werkzaamheden kunnen immers enorm uiteenlopend zijn. Door de prijskwaliteitsverhouding tegen elkaar af te wegen, ben je in staat om een goede keuze te maken. Over het algemeen kan je rekenen op de volgende prijzen:

  • Uitbreiding van de woning (denk aan aanbouw en uitbouw) – tussen de €10.000 en €15.000
  • Volledige renovatie van de woning – tussen de €30.000 en €50.000
  • Het uittekenen van de woning of aanbouw/uitbouw – rond de €500,-

Bovenstaande prijzen kunnen natuurlijk verschillen per architect. Vraag een offerte aan voor de exacte cijfers. Let echter niet alleen op de prijzen die een architect vraagt. Bekijk ook online de recensies en ervaringen van diverse klanten. Zo krijg je een idee van de werkzaamheden. Kwaliteit gaat immers nog altijd

Geef een reactie