DuurzaamTipsWonen

Waarom het najaar het perfecte seizoen is om zonnepanelen aan te schaffen

zonnepanelen plaatsen najaar.v1-min

Zonnepanelen aanschaffen wordt steeds populairder. Vaak maken huishoudens de keuze om zelfstandig zonne-energie op te wekken omwille van het milieu én de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in Nederland bespaart al snel €462 per jaar op hun energiekosten. Wil jij ook zonnepanelen aanschaffen? Overweeg ze dan eens dit najaar al te kopen. Waarom? Een zonne-expert van Sungevity geeft je 4 redenen.

1: Het winter zonlicht wekt de stroom op die je nodig hebt

Vaak is het energieverbruik in de winterperiode aanzienlijk hoger dan in andere maanden. Dit verschil kan oplopen tot €20 per maand meer kosten aan energie. Juist dan is het fijn als zonnepanelen geïnstalleerd zijn om de kosten te dekken. In de winter is het zonlicht fel, waardoor je nog steeds voldoende energie opwekt. Bovendien ben je alvast volledig voorbereid op het voorjaar – wanneer de dagen langer worden.  Win, win dus!zonnepanelen aanschaffen najaar

2: Geniet van de salderingsregeling zolang het kan

De salderingsregeling houdt, zoals het nu lijkt, rond 2020 op. Salderen betekent dat als je meer stroom teruglevert dan je afneemt je recht hebt op een terugleververgoeding. Juist in de zomermaanden leveren zonnepanelen meer stroom op dan verbruikt wordt. Wil je hiervan optimaal profiteren? Dan doe je er goed aan om in het najaar van 2018 zonnepanelen aan te schaffen. Zo kan je op alle overtollige stroom van de lente- en zomermaanden van 2019 profiteren.salderingsregeling

 

3: De zomerperiode is druk

De meeste huishoudens schaffen een zonnesysteem in het voorjaar of de zomer aan. Logisch, dan schijnt de zon volop en wil je natuurlijk direct profiteren! Dat zorgt ook voor een run op zonnepanelen. Dat je vaak net iets langer moeten wachten voordat je panelen geïnstalleerd worden, kan gebeuren. Kies je ervoor om je zonnepanelen in de herfst of winter aan te schaffen, ontloop je de grootste drukte.

4: Bijdrage aan milieu liever vandaag dan morgen

Eerlijke, groene stroom van eigen dak helpt de wereld. Wil jij je eigen CO2 uitstoot verlagen? Dan zijn zonnepanelen een strategische zet. Zonnepanelen leveren 10 tot 15 keer meer stroom op dan ze tijdens hun productie hebben gekost. Nu kan je vandaag nog jouw CO2-uitstoot terugdringen door zonnepanelen aan te schaffen. Dit klinkt ook als een win-winsituatie!

zonnepanelen mensen

Geef een reactie