InterieurTipsWonen

Maak je huis klaar voor de kerst: 3 handige tips

huis kerstklaar maken

Nog enkele weken en het is alweer Kerst. Nu december bijna is aangebroken kunnen we ons helemaal voorbereiden op de naderende feestdagen. Na een wandeling door het centrum of een bezoekje aan het tuincentrum begin je al helemaal in de stemming te komen. Lampjes, kaarsen, bomen en gezellige muziek brengen je in kerstsferen. Eenmaal thuis gekomen merk je somber op dat de stemming direct verdwenen is. Die stemming kan je echter ook in huis weergeven. De meeste mensen beginnen rond Kerst enthousiast met het decoreren van hun woning. Er zijn ook mensen die genoegen nemen met enkel een kerstboom. Wil jij dit jaar het kerstgevoel écht in huis halen en heb je geen idee hoe je dit moet doen? Wij geven je 3 handige tips.

#1 Maak een cadeautafel

Kerst staat in het teken van gezelligheid, het ‘wij-gevoel’ en eten en cadeaus in overvloed. Dit is hét moment van het jaar om jouw liefde voor de familie te tonen. Niet alleen met cadeaus natuurlijk, maar ook met aandacht, gezelligheid en lieve woorden. Een cadeautafel mag dan ook niet ontbreken. Dit is niet alleen zeer praktisch maar geeft de woning ook een gezellige en feestelijke uitstraling. Kerstpakketten bestellen is zo gedaan, maar waar ga je ze straks allemaal neerzetten? Wij raden aan om een aparte tafel te gebruiken. Denk aan een plastic tuintafel. Kleed deze aan met een mooi kersttafelkleed en stal de cadeaus uit. De kans is groot dat de rest van het gezin watertandend naar alle cadeaus zullen staren de komende weken. Een goede manier om alvast in de sfeer te komen. Na het uitpakken van de cadeaus is de tuintafel ook weer zo opgeruimd, genoeg ruimte om een geweldig kerstdiner te verorberen.

cadeau tafel

#2 Haal voldoende kaarsen in huis

Kaarsen worden al sinds oudsher gebruikt om meer licht en warmte in huis te brengen. Deze mogen dan ook zeker niet ontbreken tijdens de feestdagen. Het aanbod aan kaarsen is ontzettend divers. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren, stijlen, hoogtes én geuren! Gebruik meerdere soorten om de winterse kerstsfeer in huis te halen.

Tip: plaats de kaarsen niet alleen in de woonkamer, ze kunnen in vrijwel de gehele woning toegepast worden. Wat dacht je van een paar gezellige stompkaarsen tijdens het kerstdiner of fijne lichtjes op het toilet? Kaarsen zijn geweldige sfeermakers in iedere ruimte.

kaarsen huis

#3 Kies voor een ware eyecatcher

Tijdens de Kerst mag je flink uitpakken. Kies voor één groot pronkstuk om jouw woning direct in kerstsfeer te hullen. Maak bijvoorbeeld een statement met een gigantische boom in gewaagde kleuren of ga nog een stapje verder en schaf unieke verlichting, kerstkransen of een opvallende kroonluchter aan. Tijdens de feestdagen mag je spelen met licht en dat kan bijzonder mooie taferelen opleveren.

Je kunt natuurlijk ook een statement maken met jouw cadeaukeuze. Laat de cadeaus onder de kerstboom de eyecatcher van de ruimte zijn. Pak de cadeaus op een creatieve manier in en zet ze in een speels volgorde onder de boom. Na het samenstellen van kerstpakketten ben jij inmiddels

Geef een reactie