BadkamerInterieurVerbouwenWonen

Tips voor het kiezen van badkamer tegels

Tips voor het kiezen van badkamer tegels

Klaar om op zoek te gaan naar de perfecte tegels voor je badkamer? Lees dan onderstaande tips en ga goed voorbereid aan de slag:

Soorten tegels

Bij de meeste tegelspecialisten kan je terecht voor een uitgebreid assortiment aan tegels voor zowel de vloer als de wanden van je badkamer. De meest voorkomende tegels zijn:

  • Keramische tegels
  • Natuursteen tegels
  • Mozaïek tegels
  • kwartscomposiet en granietcomposities tegels

Deze tegels hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen. Zo geeft natuursteen een prachtige natuurlijke uitstraling, maar is deze vaak ook iets moeilijker in onderhoud. Daarentegen zijn mozaïek tegels met al hun kleuren en patronen ideaal om je badkamer een persoonlijke uitstraling te geven, maar zijn ze meestal minder geschikt als vloertegel. Denk van tevoren dus wat jij belangrijk vindt in een tegel.

Formaat kiezen badkamer tegels

Bij het kiezen van tegels voor je badkamer is het formaat van de ruimte een belangrijk aspect. Je wilt tenslotte niet dat een kleine badkamer optisch verder verkleind wordt. Kies daarom voor kleine (10 x 10 cm) of middelgrote tegels (40 x 25 cm) als je een kleine badkamer hebt.

Kleuren kiezen voor de tegels

Ook in de badkamer heeft kleur een grote invloed op de ruimtelijke beleving en de sfeer. Zo zorgen tegels met lichte kleuren, zoals wit of beige, dat de badkamer groter lijkt. Terwijl donkere tegels de ruimte juist neigen te verkleinen, maar daarentegen wel een elegante uitstraling hebben. En wil je graag dat de badkamer een warme sfeer uitstraalt? Kies dan voor tegels in een warme kleur zoals crème of terracotta.

Let ook op de kleur van de voegen. Kies bijvoorbeeld niet voor voegen in een hele lichte kleur, omdat deze na verloop van tijd verkleuren. Over het algemeen zijn cementkleurige voegen de veiligste optie.

Eigenschappen badkamer tegels

Als je tegels gaat kiezen voor de badkamer, is het ook belangrijk om te bedenken welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Zo is het natuurlijk handig dat de badkamer tegels voorzien zijn van aan antislip coating. Maar ook onderhoudsvriendelijkheid is een factor om rekening mee te houden, want je wilt die frisse uitstraling natuurlijk wel behouden.

En heb jij een hekel aan een koude vloer? Bekijk dan ook meteen de mogelijkheden voor vloerverwarming. Tegels zijn een uitstekende geleider van warmte en kunnen gemakkelijk een aangename temperatuur overnemen.

Stijl in je badkamer

Badkamer tegels hebben een grote invloed op de sfeer en uitstraling van jouw badkamer, ze bedekken immers de volledige vloer en wanden. Denk daarom van tevoren goed na welke stijl jij terug wil laten komen in je badkamer en kies voor tegels die in lijn zijn met de rest van de badkamer. Zo creëer je een prachtig geheel, waar jij trots op kunt zijn

Laat je adviseren door een tegelspecialist

Tegels zijn duurzaam en gaan dus heel wat jaren mee. Laat je dan ook goed adviseren door een tegelspecialist tijdens je keuze van badkamer tegels. Zij kunnen je vaak alles vertellen over de eigenschappen van tegels en je adviseren welke tegels een optimaal resultaat geven in jouw badkamer.

Geef een reactie