InterieurTipsTuinWonen

3 redenen om pergolazonwerig te kiezen

3 redenen om pergolazonwerig te kiezen

Zonwering is essentieel voor een geslaagd terras in je achtertuin. Temperaturen boven de 30 graden zijn immers allang geen zeldzaamheid meer. Met zonwering zorg je dat je niet de tuin uitbrandt. Bovendien bescherm je je huid tegen schadelijke UV-straling. Bekende vormen van zonweringen zijn de parasol en het knikarmscherm. Ook overkappingen worden steeds populairder. Maar ben je al bekend met pergolazonwering? In dit artikel geven we je vier redenen om voor dit type zonwering te kiezen!

Wat is pergolazonwering?

Pergolazonwering is een kruising tussen een knikarmscherm en overkapping. Het heeft namelijk evenals een knikarmscherm een uitrolbaar doek. Anders dan een knikarm zonnescherm steunt pergolazonwering op meer dan alleen de gevel. Dit type zonwering heeft namelijk ook twee vaste palen. Dit vaste geraamte doet weer meer denken aan een overkapping. Ondanks de gelijkenissen, kent pergolazonwering een aantal voordelen die knikarmschermen en overkappingen niet kennen. We noemen er drie!

1. Waterdicht

Heb je een knikarmscherm? Dan heb je deze tijdens een plensbui vast wel eens stiekem uitgerold. Slecht plan! Vaak is het doek – in tegenstelling tot pergolazonwering – namelijk niet waterdicht. Bovendien kunnen er bij een fikse bui ‘waterzakken’ ontstaan. Hierdoor kan het doek oprekken, waardoor het niet langer strak hangt. Pergolazonwering is voorzien van zijgeleiders. Hierdoor spant het doek te alle tijde strak, waardoor water altijd van het doek afglijdt. Het regenwater wordt vervolgens via de palen onzichtbaar afgevoerd.

2. Windbestendig

Een knikarmscherm steunt enkel en alleen op de gevel. Een goede windvlaag kan daarom gemakkelijk schade aan je scherm of zelfs de gevel aanrichten. Een knikarmscherm is dan ook echt bedoeld om schaduw te creëren. Boven windklasse vier wordt het gebruik van de meeste zonneschermen afgeraden. Een pergolazonwering is echter bruikbaar tot windkracht zes! Het zonnescherm wordt immers op meerdere punten ondersteund. Bovendien is het doek voorzien van een rits in zijgeleiding. Hierdoor wappert het doek er niet zomaar uit.

3. Optie om volledig in de zon te zitten

Van eerder genoemde voordelen geniet je ook met een overkapping. Bovendien is een overkapping nog beter bestand tegen wind. Het grote nadeel van een overkapping is echter dat het permanente beschutting geeft. Heb je juist behoefte aan zon in plaats van schaduw op je terras? Pech! Pergolazonwering biedt je deze keuze wel! Je kunt het doek immers gewoon in- en uitrollen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een knikarmscherm. Alleen is een knikarmscherm weer niet water- en windbestendig.

Kortom, pergolazonwering biedt het beste van twee werelden! Interesse? Stel jouw pergolazonwering op maat eenvoudig samen via onlinezonneschermen.nl.

Geef een reactie