InterieurTipsWonen

Hoe kies je de beste raambekleding uit?

Hoe kies je de beste raambekleding uit?

Geen interieur is compleet zonder de juiste raambekleding. Gordijnen zijn niet alleen zeer praktisch voor het verkrijgen van privacy en het afstemmen van de hoeveelheid daglicht in huis, maar kunnen ook nog eens als ultieme sfeermakers bestempeld worden. Door de enorme veelzijdigheid van raambekleding en het uitzonderlijk grote aanbod is het echter niet eenvoudig om de juiste keuze te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een gordijn van Kwantum op maat of ga je toch voor een kant-en-klaar gordijn? En wat zijn de voordelen van de verschillende soorten raambekleding? Waar let je precies op? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel.

Beoordeel de ruimte

Allereerst is het belangrijk om de functie van de gordijnen te bepalen. Hiervoor beoordeel je eerst de ruimte waar deze straks komt te hangen. Kies je enkel voor raambekleding omdat dit dé eyecatcher van de ruimte moet worden? Of moet deze aan andere praktische voorwaarden voldoen?

De belangrijkste functie van raambekleding is privacy. Wanneer je rustig op de bank een kopje koffie zit te drinken of van je favoriete serie geniet, wil je niet telkens de ogen van de buurman op je gericht voelen. Daarnaast zijn er ook ruimtes waar privacy een nog veel belangrijkere rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of slaapkamer.

Op basis van de functie van de raambekleding krijg je al direct een duidelijker beeld van welk soort jij het beste gebruik kunt maken. Let ook op de luchtvochtigheid in de ruimte. Sommige soorten raambekleding kunnen immers makkelijker afgenomen worden en zijn beter bestand tegen vocht en vet. Zo passen jaloezieën perfect in de badkamer en keuken, maar zijn stoffen gordijnen waarschijnlijk minder geschikt.

slaapkamer raamdecoratie

Vraag om advies aan een specialist

Door het ruimte aanbod in raambekleding is het niet gek dat je je overweldigd voelt. Het aanbod is immers zó groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kun je dit eenvoudig oplossen door vooraf online voldoende informatie in te winnen of contact op te nemen met een specialist. Bij speciaalzaken zoals Kwantum kun je altijd rekenen op een vrijblijvend en professioneel advies. Zo weet je altijd zeker dat je een keuze maakt die past bij de ruimte en voldoet aan al jouw wensen en eisen.

Kies voor maatwerk

Natuurlijk is niet iedere woning uitgerust met dezelfde standaard ramen. Steeds vaker zien we dat er door architecten wordt geëxperimenteerd met verschillende vormen ramen. Denk bijvoorbeeld aan ronde of driehoekige ramen. Ook kiepramen zijn vaak een uitdaging. Hierdoor is het meestal niet mogelijk om een kant-en-klaar gordijn aan te schaffen. Het is immers belangrijk dat de raambekleding zoveel mogelijk aansluit op de vorm en het formaat van het raam.

Gelukkig hoeft een apart formaat geen enkel probleem te zijn. Voor vrijwel ieder raam is een geschikte keuze te vinden. Dit vraagt echter om wat creativiteit en flexibiliteit van de maker. Wij adviseren dan ook om voor een speciaalzaak te kiezen die gordijnen op maat kunnen maken. Zo weet je altijd zeker dat deze perfect aansluit op jouw raam en zo de stijl van de woning complimenteert.

Geef een reactie