TipsWonen

Pas op voor brand in je wasdroger

wasdroger

Stof en een wasdroger is een hele slechte combinatie. Niet voor niets is de wasdroger van alle elektrische apparaten in huis het meest brandgevaarlijk. Wil je brand voorkomen? Volg dan deze 5 tips en sluit voor de zekerheid een inboedelverzekering af.

5 tips om brand in je wasdroger te voorkomen

  1. Neem de tijd om het stoffilter droog te maken

We stoppen natte was in de droger en haln het er vervolgens droog weer uit. Er is alleen één belangrijke stap die bij de meeste droogbeurten wordt vergeten: het stoffilter schoonmaken. Met een stofvrij filter is de kans op brand veel kleiner en verbruikt je droger ook meteen minder energie. Mooi meegenomen!

2. Blijf in de buurt van je wasdroger

Het lijkt handig om de wasdroger aan te zetten net voordat je weggaat. Kom je thuis dan wacht er droge was op je. Veel verstandiger is het om alleen de droger te gebruiken als je in de buurt bent. Mocht er iets gebeuren dan ben je er tenminste snel bij. Voor alle andere elektrische apparaten in huis, zoals de wasmachine en oven, geldt natuurlijk hetzelfde.

3. Hang een rookmelder in de buurt van de wasdroger

In de meeste huizen hangt er geen rookmelder in de ruimte waar de wasdroger staat. Zonde! Omdat de wasdroger het meest brandgevaarlijke apparaat is in huis, is het juist slim om in de buurt een rookmelder op te hangen. Koppel als het even kan deze rookmelder aan de andere rookmelders in huis. Mocht er dan één afgaan, dan gaan ze meteen allemaal af.

4. Zet geen spullen op je droger

De ruimte op je droger kun je beter niet benutten. Als er brand ontstaat, versnellen de spullen die erop staan dit proces alleen maar. Hetzelfde geldt voor de meterkast. Gebruik deze plek ook niet als opslagplek voor handschoenen, modems en andere frutsels. De kans op brand wordt zo een stuk groter.

5. Kijk of je droger zijn warmte wel kwijt kan

Of je nu een nieuwe droger koopt of er al jaren één hebt: het is altijd een goed idee om te kijken of hij zijn warmte wel goed kwijt kan. Let erop dat de roosters voor de lucht aan- en afvoer niet bedekt zijn en dat de luchtafvoerslang vrij ligt. De ondergrond waar je droger opstaat, is ook belangrijk. Hoe gladder, hoe beter.

Sluit je ook een inboedelverzekering af?

Een inboedelverzekering is echt geen overbodige luxe. Als er brand ontstaat, is de schade namelijk altijd groter dan je denkt. Met een inboedelverzekering ben je tegen deze schade verzekerd. Ben je op zoek naar een betrouwbare en voordelige verzekering? Kijk dan eens bij de inboedelverzekering van InShared.

Geef een reactie