InterieurTipsWonen

Hoe kies je een goede interieurspecialist?

Hoe kies je een goede interieurspecialist

Je wilt je woning een ware make-over geven. Het interieur heeft zijn langste tijd gehad en je bent toe aan iets nieuws. Toch blijkt dat vaak moeilijker dan gedacht. Het stylen van een woning is een vak apart. Daar kan je dan ook best wel wat hulp bij gebruiken. Sommige mensen wenden zich dan tot een interieurspecialist. Maar wat is dat precies? En hoe vind je een specialist die bij jou past?  

Voordat je je zoektocht begint is het eerst belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je precies zoekt. Zo weten veel mensen het verschil tussen een binnenhuisarchitect, interieurontwerper of interieurstylist niet te vertellen. Als je dit niet weet, kan de zoektocht al heel lastig worden. Zij zullen immers op zoekmachines allemaal meer leads genereren door op hun vaardigheden en ervaring te adverteren. Als je het verschil niet weet is de kans groot dat je plotseling bij de verkeerde specialist terecht komt! Wil je bijvoorbeeld een huis verbouwen of een geheel nieuw huis bouwen? Dan is een interieurarchitect beter geschikt. Heb je echter enkel advies nodig bij het stylen van je interieur? Dan komt een interieurspecialist van pas. Omdat het aanbod van interieurspecialisten enorm groot is, geven wij jou in dit artikel een aantal tips om de juiste specialist te vinden.

Kijk goed naar de toegankelijkheid van de website

Als je naar een interieurspecialist op zoek bent, zal je je waarschijnlijk wenden tot de digitale wereld. Even een zoekterm op Google invullen en je krijgt direct een groot aanbod van interieurspecialisten bij jou in de buurt te zien. De keus is dan snel gemaakt… of toch niet? Het aanbod kan je immers ook overweldigen. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van de website.

Op de website staan vaak meerdere pakketten met diensten beschreven die antwoord op jouw hulpvraag moeten geven. Zo kan je direct zien of de interieurspecialist aansluit op jouw wensen. Daarnaast is het ook belangrijk om naar de tarieven te kijken. Al zijn er ook veel interieurspecialisten die deze niet op de website vermelden, omdat het uiteraard maatwerk is en daardoor eerst een offerte moet worden opgesteld.

Ten slotte kan je ook kijken naar de wijze waarop deze specialist communiceert met haar klanten. Is hij of zij actief op Instagram en kan je zo al wat werk bewonderen? Ook via Youtube adverteren is voor interieurspecialisten niet vreemd. Zo kunnen ze in een kort filmpje een deel van hun diensten beschrijven en ook een stukje portfolio laten zien. Hierdoor weet jij precies waar je aan toe bent. interieurspecialist

Blijf dicht bij jezelf

Interieurstyling is een vak apart en bovendien ook geen exacte wetenschap. Hierdoor kan je moeilijk spreken over de ‘beste’ interieurstylist, want deze term is zeer relatief en afhankelijk van je eigen referentiekader. Daarom moet je bij je keuze vooral dicht bij jezelf blijven en op je gevoel afgaan. Voel je een ‘klik’ als je de teksten op de website leest? Komt de interieurspecialist betrouwbaar over op social media of haar blog? Dit kunnen allemaal richtlijnen zijn die je kunt gebruiken om de juiste keuze te maken. Er bestaat geen ‘goed’ of ‘fout’. Als het voor jou maar goed voelt.

Geef een reactie