TipsWonen

Creëer een sportschool in je eigen huis

Creëer een sportschool in je eigen huis

Sportscholen zijn in Nederland momenteel gesloten, wat natuurlijk komt door de COVID-19 pandemie. Veel Nederlanders hebben er hierom voor gekozen om fitnessapparatuur te kopen. Door dit te doen zijn ze in principe al gestart met het bouwen van hun eigen home gym. Dit is echt een aanrader, want met een thuissportschool kun je gewoon echt altijd sporten. Je hoeft geen abonnement af te sluiten hiervoor, maar kunt gewoon naar je home gym toelopen om te gaan sporten. Bovendien kun je helemaal zelf bepalen wanneer je je workout wilt uitvoeren, het is zelfs mogelijk om dit ’s nachts te doen als je dit graag wilt. Bouw daarom een sportschool in je eigen woning, met behulp van de onderstaande tips.

Bewaar apparatuur aan je muur

In een home gym werk je normaliter met een beperkte ruimte. Om het werkelijke oppervlak waar je kunt trainen te maximaliseren wordt het aangeraden om zoveel mogelijk apparatuur aan de muur op te bergen. Je zult daarom halterrekken moeten kopen, vooral als je in je home gym gebruik gaat maken van halterstangen. Dit kun je kopen via gewichten bestellen. In principe is het ook mogelijk om zelf een opslag te creëren voor je gewichten en apparatuur, wat je tegen de wand kunt plaatsen. Er is zelfs iemand die de hele sportschool in huis heeft opgehangen aan de muur, zoals je kunt zien in deze video op YouTube. Jij moet in principe ook proberen om dit te doen, zo zal je home gym zo weinig mogelijk ruimte innemen.

Koop squatrek met gaten

Waarom zou je een squatrek kopen met een hoop gaten, vraag je je af? Omdat het in wezen verandert in een erectorset. Dit betekent dat hij oneindig uitbreidbaar is en dat er altijd accessoires voor beschikbaar zijn. Het betekent ook dat je allerlei doe-het-zelfbewegingen kunt bedenken. Je kunt bijvoorbeeld rollers op diverse posities plaatsen in de squatrek. Vervolgens kun je deze rollers gebruiken om je eigen sissy squat te creëren bijvoorbeeld. Mogelijk kun je zelfs een oefening bedenken met een kettlebell in combinatie met de squatrek. Kettlebells kopen is dan natuurlijk wel nodig. Daarnaast kun je de gaten ook gebruiken om extra staanders toe te voegen. Het is bovendien mogelijk om zo de CoopSquat te kunnen maken.

Maak je trainingen efficiënt

Het duurt niet lang voordat iemand begrijpt dat het veel inefficiënter is om van kleding te wisselen, je tas in te pakken, naar de sportschool te rijden om de hele rompslomp van trainen in de sportschool te doorlopen veel inefficiënter is dan het trainen in je eigen huis. Er wordt voortdurend naar efficiëntie gekeken om zowel tijd als geld te besparen door de meeste mensen. Kies daarom voor een home gym, wat je eenvoudig kunt toepassen in je leven. Maak je trainingen en leven in het algemeen vervolgens nog efficiënter door een koelkast in de buurt van je sportschool te zetten, terwijl je ook klokken en spraakgestuurde items kunt gebruiken. Dit zal het allemaal dus nog net wat vergemakkelijken.

 

Geef een reactie