TipsWonen

Waarom een gietvloer betonlook?

gietvloer betonlook

De gietvloer betonlook is om verschillende redenen bijzonder populair. Het is de industriële uitstraling die veel mensen aanspreekt, terwijl een andere groep juist valt op de onderhoudsvriendelijkheid. Er kleven ook gewoon erg veel voordelen aan het gebruik van deze vloer. We vertellen je er hier alles over.

De voordelen van de gietvloer betonlook zijn evident

De voordelen van de gietvloer betonlook zijn evident. Behalve dat je een vloer met uitstraling hebt, is sprake van een vloer die vloeistofdicht is en die relatief eenvoudig te reinigen is. Dat heeft weer alles te maken met het feit dat het een naadloze vloer is. En die kun je in de regel gemakkelijk schoonmaken met alleen een dweil en een stofzuiger.

Een zeer hygiënische vloer

De gietvloer betonlook kun je zeker een hygiënische vloer noemen. Om die reden zie je ook de ontwikkeling dat de vloer vaker bedrijfsmatig gebruikt wordt. De vloer is erg populair bij die bedrijven voor wie hygiëne erg belangrijk is. Denk alleen maar eens aan de voedingsmiddelenbranche. De gietvloer betonlook zie je daarnaast in kantoren en magazijnen, maar zeker ook in garages. En uiteraard bij de mensen thuis, waar je met deze vloer meteen ook een blikvanger in huis haalt. Wist je trouwens dat de gietvloer betonlook prima te combineren is met vloerverwarming en dat de vloer voor perfecte geluidsdemping zorgt?

Raakvlakken, maar ook grote verschillen

Hoewel beton cire en de gietvloer betonlook veel raakvlakken hebben, bestaan er ook grote verschillen. Wellicht de grootste is dat een beton cire vloer helemaal met de hand uitgevlakt moet worden. En dat is bij de gietvloer betonlook niet het geval. Beton cire kun je behalve op de vloeren ook aanbrengen op wanden. Beton cire is een mortel overigens, die bestaat uit cement, hars, kleur- en toeslagstoffen.

Sterke gelijkenissen met beton

De beton cire vloer kun je prima gebruiken in sanitaire ruimtes en de gelijkenis met beton is groot. De vloer is krasbestendig en zoals gesteld ook in vochtige ruimtes te gebruiken. De vloer is sterk en slijtvast en net als de gietvloer betonlook volledig naadloos.

Uniek door de vegende bewegingen bij het aanbrengen

Kijken we naar beide vloeren, dan is beton cire dus in feite geen gietvloer, maar heeft de vloer wel altijd een uniek karakter. Dat laatste wordt veroorzaakt door de vegende bewegingen waarmee het aangebracht wordt. Omdat die bewegingen steeds verschillen, is geen vloer van beton cire gelijk. Beide vloeren hebben gemeenschappelijk dat sprake is van een lange levensduur en dus ook van een zeer duurzame vloer. Reden genoeg dus om voor een gietvloer betonlook of voor een vloer van beton cire te kiezen.

Polyurethaan en epoxyhars

De meeste moderne gietvloeren met een betonlook zijn gemaakt van polyurethaan. Een alternatief is een vloer van epoxyhars. De betonlook ontstaat kort voor het gieten als de kleuren – vaak wit met grijs- vermogend worden. Aan de vloer kunnen later nog extra kleuraccenten toegevoegd worden. Ook op die manier kan een unieke vloer met heel erg veel praktische voordelen gerealiseerd worden.

Geef een reactie