InterieurTipsWonen

3x inspiratie voor een industrieel en stoer interieur

industrieel en stoer interieur

De stoere industriële woonstijl behoort al jaren tot de absolute favorieten. We lijken er geen genoeg van te kunnen krijgen. Tegenwoordig is deze stijl niet meer alleen in onze woningen te vinden, maar wordt het ook doorgevoerd in de tuin, openbare gebouwen, restaurants en zelfs enkele bibliotheken. Gek is dat ook niet, want deze stijl kent ongelooflijk veel facetten. Hierdoor is de industriële woonstijl eenvoudig met heel veel andere woonstijlen te combineren en geeft het jouw woning direct een stoer tintje. Ben jij benieuwd wat deze woonstijl voor jouw interieur kan betekenen? Wij geven je 3x inspiratie en handige tips om deze unieke sfeer in jouw interieur aan te brengen.

1.    Materiaalgebruik

Bij het creëren van een industriële woonstijl is het voornamelijk belangrijk om op het materiaalgebruik te letten. Vooral natuurlijke materialen en metaal doen het goed in deze woonstijl. Metaal is natuurlijk typerend voor de industriële woonstijl, maar je kunt zelf bepalen hoe groot je dit in de woning terug wilt laten komen.

Kies je liever voor een subtielere aanpak? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van de steigerbuizen van Steigerpijp en creëer een stoere constructie. Of laat de steigerbuis in zijn geheel zien en gebruik hem als handige kapstok of zelfs lamp. Zo geef je je woning direct een stoer tintje.

Ook beton is typerend voor de industriële woonstijl. In deze stijl draait immers alles om materialen die voorheen bedekt werden en nu in volle glorie getoond mogen worden. Helaas is natuurlijk niet iedereen de trotse eigenaar van een prachtige betonnen muur in de woning. Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om de betonlook in huis te halen. Bijvoorbeeld door het gebruik van Beton Cire of betonlook verf. De mogelijkheden zijn eindeloos!Materiaalgebruik interieur

2.    Zelf creatief bezig zijn

Vind je het heerlijk om zelf meubels en accessoires te maken? Dan kan je je heerlijk uitleven in de industriële woonstijl. Deze woonstijl typeert zich door uniciteit. Niets is te gek. Met het gebruik van tweedehands pareltjes die je zelf opknapt kan jij jouw woning direct een persoonlijke touch geven.

Je kunt er ook voor kiezen om geheel from scratch een nieuw meubelstuk te maken. Maak hierbij bijvoorbeeld gebruik van stevige steigerbuizen, bevestig deze met de buiskoppelingen van Steigerpijp.nl voor het creëren van een betrouwbare constructie en maak het geheel af met een paar mooie steigerplanken. Online vind je genoeg instructies en DIY’s voor het maken van de mooiste industriële pareltjes. Laat je inspireren en personaliseer jouw woning.

3.    Less is more

Kenmerkend voor de industriële woonstijl is de minimalistische uitstraling. Less is more. De woning wordt enkel voorzien van het broodnodige. De meubels die daadwerkelijk van pas komen. Deze meubels beschikken tegelijkertijd ook over een grootse en indrukwekkende uitstraling. Onnodige tierelantijntjes worden achterwege gelaten. Als je dit echter niet op de juiste manier aanpak, kan een industrieel soms nog wel wat somber en gezellig overkomen. Dit hoeft echter absoluut niet zo te zijn!

Ook in een industrieel interieur mag je gewoon gebruik maken van accessoires, zolang je dit maar niet overdrijft. Zorg dat ieder decoratiestuk ook een duidelijke functie in huis heeft. Voeg tevens warmte toe met de juiste verlichting en warm materiaalgebruik. Zo past hout perfect bij de industriële woonstijl en brengt dit tegelijkertijd ook meer warmte en sfeer in huis. Met steigerhout goedkoop geef jij jouw industriële woonstijl direct een sfeervolle boost.

Houd het simpel en maak het niet te bont, dan geniet je eenvoudig van meer warmte!

Geef een reactie