TipsVerbouwenWonen

Nieuwe woning? Deze kleine dingen mag je niet vergeten tijdens de verbouwing!

stootvoegrooster bijbekje

Eindelijk is het zover: je krijgt de sleutel van jouw nieuwe woning. Maanden of misschien zelfs wel jaren heb jij op dit moment gewacht. Nu het moment eindelijk daar is, kan je niet wachten om in het huis aan de slag te gaan. Hierbij verplaatst je aandacht waarschijnlijk direct naar de grote verbouwingen. Het aanpakken van de kamers, het leggen van een nieuwe vloer, het bekleden van de muren, enzovoorts. Maar wist je dat het ook belangrijk is om vooral de kleine dingen niet te vergeten? Is het huis bijvoorbeeld voorzien van bijenbekjes of trapleuninghouders? Het zijn de kleine dingen die de finishing touch geven en jouw huis beter beveiligen. Wij zetten een aantal zaken op een rijtje die je vaak vergeet, maar wel essentieel zijn als je een nieuwe woning betrekt. Doe er je voordeel mee!

Bijenbekjes kopen

Bijenbekjes, voor veel mensen een onbekende term. Toch is het noodzakelijk om je muren in optimale conditie te houden. Maar wat is het precies?

Bijenbekjes worden gebruikt om insecten buiten de deur (of eigenlijk de muren) te houden. Iedere woning beschikt over stootvoegen. Deze zijn nodig om ventileren mogelijk te maken. Hierdoor kunnen er geen vochtige plekken op de muren ontstaan. Heel handig, maar dit heeft wel zo zijn nadelen. Zo kunnen insecten door deze openingen kruipen en in het ergste geval hier een nest maken. Vooral als de buitenmuur lekker warm wordt tijdens de zomermaanden, zien we dat wespen en bijen zich graag in de gaten van de spouwmuur nestelen. Bestrijding is dan noodzakelijk om het probleem op te lossen. Als je dit niet doet, kunnen ze voor enorm veel overlast zorgen en bovendien de ventilatie van de woning verstoren. Zodra de koningin eitjes heeft gelegd, is het eind al zoek. In dat geval moet je professionele hulp inschakelen.

Om het niet zover te laten komen kan je gebruik maken van bijenbekjes rvs. Bijenbekjes houden ongenodigde gasten uit de spouw, zonder dat dit het ventilatiesysteem beïnvloed. Daarnaast denk je met een bijenbekje ook nog eens aan het welzijn van deze diertjes. Zodra zij zich in de spouwmuur nestelen is het immers noodzakelijk om ze te verjagen. Dit gebeurt meestal met gif. Met een bijenbekje of een stootvoegrooster blokkeer je de toegang, zonder dat de diertjes hiervoor hoeven te lijden. Controleer daarom eerst je nieuwe woning en bekijk of er al bijenbekjes zijn aangebracht. Als dit niet het geval is, is het raadzaam om dit zo snel mogelijk te doen. Zo voorkom je problemen in de toekomst.

Trapleuninghouders kopen

Heb je er wel eens over nagedacht hoe belangrijk een veilige trapleuning is? Zonder een trapleuning kan het traplopen ontzettend gevaarlijk zijn. Daarom worden de meeste woningen standaard uitgerust met een kwalitatieve trapleuning. Maar enkel de trapleuning is niet voldoende. Er moeten ook goede trapleuninghouders gebruikt worden. Deze zijn immers van essentieel belang om de trapleuning op de juiste plaats te houden en te voorkomen dat deze gaat wiebelen. De meeste mensen vinden trapleuninghouders niet zo mooi. Ze zijn bang dat deze de uitstraling van hun trap negatief beïnvloeden. Hier hoef je echter niet bang voor te zijn. Tegenwoordig vind je trapleuninghouders in alle soorten en maten. Een trapleuning zwart kan bijvoorbeeld uitstekend dienen bij een strak en modern interieur en valt perfect weg tegen de muur. Hierdoor is er altijd wel een trapleuninghouder verkrijgbaar die aan jouw wensen voldoet én profiteer je van optimale veiligheid in huis!

Trapleuninghouders kopen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn het de kleine dingen die het doen. Let op trapleuninghouders, bijenbekjes en meer, dan weet je zeker dat jouw woning in topconditie is!

 

 

 

Geef een reactie