InterieurTipsWonen

Roljaloezieën: unieke uitstraling in je interieur

Roljaloezieën

Raambekleding vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Het kan dan ook een zeer lastige klus zijn om de juiste raambekleding voor jouw woning te vinden. Zeker als je niet weet welke mogelijkheden er allemaal zijn. Roljaloezieën zijn niet enorm bekend als raambekleding, maar dat neemt niet weg dat ze over net zoveel voordelen als andere raambekleding soorten beschikken. Het is belangrijk om te weten dat vrijwel alle raamdecoratie over dezelfde functies beschikken. Het is uiteraard wel zo dat het ene soort beter is in het beantwoorden van jouw wensen dan anderen. In de meeste gevallen is het echter zo dat smaak een belangrijke rol speelt in de keuze voor raambekleding. Als je kiest voor een roljaloezie in huis, kies je tevens voor iets unieks en speels binnen je interieur. In dit artikel vertellen we meer over de kenmerken en voordelen van roljaloezieën.

De kenmerken van roljaloezieën

Roljaloezieën passen in vrijwel elk interieur. Ze zijn beschikbaar in alle soorten, maten en kleuren. Hierdoor vind je altijd wel een roljaloezie die bij jouw interieur past. Voor een klassiek, Scandinavisch of landelijk interieur kies je bijvoorbeeld voor prachtige witte roljaloezieën, terwijl je voor het industriële interieur eerder voor zwart of donkerbruin zou gaan. Bovendien kan je ook een beetje met het kleurgebruik spelen om zo meer contrast in een woning aan te brengen of juist de rustgevende en serene sfeer in een ruimte te complimenteren.

Tip: wees niet bang om een uitgesproken kleur te gebruiken! Net als bij andere raambekleding soorten is de roljaloezie een ware eyecatcher van de kamer. Deze mag dan ook best wel een beetje uitgesproken en opvallend zijn.

De voordelen van roljaloezieën

 Roljaloezieën kennen talloze voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Geniet van optimale privacy zonder het nodige lichtval te verliezen. Bij veel raambekleding is het lastig om voor zowel privacy als lichtval te kiezen. Als je een gordijn dicht zal doen, geniet je wel van privacy maar niet meer van het lichtval. Bij roljaloezieën ligt dit een heel anders. Je kunt helemaal zelf de hoeveel privacy aanpassen zonder directe lichtval te verliezen.
  • Roljaloezieën zijn verkrijgbaar in meerdere stoffen en dessins en bieden je tevens ook nog eens enorm veel verschillende mogelijkheden. Wist je dat er zelfs speciale roljaloezieën bestaan, die ervoor zorgen dat je overdag lekker naar buiten kan kijken en dat er in de avond niemand bij jou naar binnen kan kijken? Deze worden ook wel multishades of Duo Rolgordijnen genoemd.
  • Roljaloezieën beschikken over een karakteristieke en moderne uitstraling. Bovendien zijn ze aan te passen naar de wensen en ideeën van de koper, hierdoor passen ze in vrijwel elk interieur.

Multi shades

Hier moet je aan denken bij de aanschaf van roljaloezieën

Heb je eindelijk een keuze gemaakt uit al die verschillende soorten raambekleding en ga je voor roljaloezieën? Dan wil je waarschijnlijk heel graag weten waar je aan moet denken als je deze gaat kopen. Allereerst is het belangrijk dat je een kwalitatieve winkel of webshop op zoekt. Lees van tevoren de recensies van verschillende websites en winkels, zodat je overtuigd bent van de beste service. Laat de roljaloezieën vervolgens op maat maken door de professionals van deze winkel. Weet je niet goed hoe je de maten moet meten? Vraag dan eerst telefonisch om advies. Zo weet je zeker dat het goed gedaan wordt. Bovendien is het soms zelfs mogelijk om iemand langs te laten komen om het in te laten meten. Kies wat het handigst is voor jou!

Geef een reactie