TipsWonen

Waarom aluminium vouwwanden in steeds meer woningen te vinden zijn

Waarom aluminium vouwwanden in steeds meer woningen te vinden zijn

Onze manier van wonen verandert constant. Wie had immers kunnen bedenken dat een open keuken mateloos populair zou worden? Er is echter een andere ontwikkeling om nauwlettend in de gaten te houden. Je komt in steeds meer woningen namelijk vouwwanden tegen. Vouwwanden zijn een speciale soort wanden die open en dichtgaan door de gedeelten van de wand in elkaar te vouwen als een accordeon. Daardoor fungeert dit type wand precies als een deur. Maar waarom zijn ineens deze wanden zo populair geworden? In dit artikel kom je precies achter het antwoord op deze vraag.

Een lust voor het oog

De eerste reden waarom vouwwanden aan populariteit hebben gewonnen, is doordat ze erg aantrekkelijk zijn. Normaliter heb je een deur nodig om een ruimte te betreden of te verlaten. Maar het nadeel aan een deur is dat dit het ritme onderbreekt van een wand. Dit is visueel onaantrekkelijk. Maar een vouwwand van bijvoorbeeld aluminium lijkt juist precies op de rest van de wanden. Daardoor blijft alles symmetrisch en maak je jouw woning op dit gebied wat mooier. Een andere reden is dat deze wanden zeer stijlvol zijn en er futuristisch uitzien. Een moderne, tijdloze stijl wordt steeds populairder. Een mooie vouwwand behoort tot een van de essentiële stukken van deze look. Het design waarin de wand in elkaar wordt gevouwen oogt immers erg futuristisch. Daardoor is dit type wand uitermate geschikt voor degenen die hun woning een moderne, high-tech look willen geven.

Ruimtebesparend

Een tweede reden waarom vouwwanden zo in trek zijn, heeft te maken met het feit dat ze ruimtebesparend zijn. In Nederland beschikken we langzaam maar zeker over steeds minder woonruimte. Elke vierkante meter extra telt daardoor meer mee als voorheen. Daarbij kunnen deuren onnodig ruimte in beslag nemen. Vooral als je een kleine woning hebt, is dat een groot nadeel. Soms kun je niet eens een deur helemaal op of dicht doen doordat de doorgang zo beperkt is. Maar met vouwwanden is dit probleem verdwenen. Je vouwt de wand naar de zijkanten, en hebt ineens een mooie opening naar bijvoorbeeld je tuin, die totaal geen ruimte opneemt. Zo woon je nog eens efficiënt.

Voor veel woningen geschikt

Verder zijn vouwwanden ook uitermate populair doordat ze erg veelzijdig zijn. Met name moderne woningen kunnen naadloos een vouwwand aan hun interieur toevoegen. Maar ook woningen in een klassieke stijl zijn geschikt om een vouwwand te gebruiken als wand. Dit komt doordat het moderne design van dit type wand juist voor een mooie contrast zorgt. Daardoor maak je het interieur van je woning extra interessant.

Een goede combinatie met ramen

Tot slot kiezen veel mensen voor vouwwanden doordat ze goed te combineren zijn met alu ramen. Aluminium is een lichtgewicht, ijzersterk materiaal, waardoor dit type raam- en deurwerk met grotere afmetingen kan worden uitgevoerd. Met een combinatie van aluminium ramen en vouwwanden lijkt je woning een stuk ruimer. Zo vormt het exterieur en interieur een mooi geheel en creëer je een lichte woning.

 

Geef een reactie