BadkamerWonen

Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie

Het is natuurlijk belangrijk dat je je prettig voelt in elke ruimte in je huis. De badkamer is een ruimte waar je meerdere keren per dag bent. Van ‘s ochtends tandenpoetsen en klaarmaken, tot lekker ontspannen onder de douche of in bad. Het is wel prettig dat je je goed en schoon voelt in de badkamer nadat je er bent geweest. Ben jij benieuwd hoe je deze ruimte nou een fijne plek maakt? Lees dan verder.

Stijl

Om voor meer rust en reinheid te zorgen in de badkamer is het goed om de badkamer in één stijl in te richten. Er zijn natuurlijk veel verschillende stijlen waarin je de badkamer kan vormgeven. Al deze verschillende stijlen, hebben ook hun eigen prijskaartje, soms kan 2500 euro lenen al helpen om je droom badkamer te maken! Deze verschillende stijlen zijn onder andere: 

  • landelijk: warme sfeer door het gebruik van houten materialen
  • klassiek: door hout, warme kleuren en sierlijke elementen krijgt het een warme uitstraling.
  • modern: strakke vormen en stijlvolle, tijdloze en rustige kleuren.
  • luxe: hoogwaardige kwaliteit materialen en een trendy inrichting.
  • industrieel: Een stoere uitstraling met robuuste elementen en donkere kleuren.

Moodboard

Het is natuurlijk super lastig om uit al die verschillende stijlen te kiezen. Daarnaast kan je ook nog de verschillende stijlen mixen. Het is ook jouw badkamer, dus niets moet en alles kan! Om een goed idee te krijgen van wat je graag zou willen doen met je badkamer is het van belang om inspiratie op te doen. Dit kan je doen door op internet rond te kijken, maar ook door naar sanitaire winkels te gaan. Daarnaast kan het ook handig zijn om met je vrienden te overleggen wat zij missen aan hun badkamer, of juist een aanrader vinden. Om er zeker van te zijn dat al deze verschillende inspiratie goed bij elkaar past kan het handig zijn om een moodboard te maken.

Geld

Voor je begint met inspiratie opdoen en helemaal enthousiast worden is het vaak wel handig om van te voren een kostenplaatje te maken. Hoe zonde zou het zijn als je helemaal enthousiast bent geworden van alle mooie ideeën die je hebt gekregen en dat het dan allemaal heel duur blijkt te zijn. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe erg je je badkamer wilt veranderen. Een gehele verbouwing kost meer dan alleen de wc vervangen. Wanneer je niet genoeg geld hebt kan het fijn zijn om geld lenen voor een badkamer.

Tip: neem de tijd en denk goed na over wat je precies wilt, zonde als je na een aantal jaar je nieuwe badkamer alweer beu bent!

Geef een reactie