TipsTuinWonen

Tips voor het inrichten van je nieuwe tuin

Tips voor het inrichten van je nieuwe tuin

Er zijn verschillende redenen om je tuin opnieuw in te richten. Je bent net verhuisd naar je nieuwe huis of je bent je huidige tuin gewoon zat. Hoog tijd om jouw tuin weer om te toveren naar een plek waar je in de zomer en lente lekker kan genieten van het mooie weer en gezelligheid. Toch is het inrichten van een nieuwe tuin niet iets dat je zomaar even op een vrije middag doet. Lees daarom in dit artikel wat je absoluut niet mag vergeten voordat je aan de slag gaat.

1. Schrijf een plan uit

Het is verstandig om van tevoren een plan te maken. Wat wil je veranderen? Ga je voor een volledig nieuwe tuin of ga je alleen bepaalde delen aanpakken? Het is fijn om op tijd te weten wat er moet gebeuren, zodat je hier ook met het budget rekening kan houden. Bovendien kom je er bij het schrijven van een plan vrij snel achter wat nu wel en niet haalbaar is in de tuin. Als je bijvoorbeeld een vijver wilt, kom je er bij het maken van een plan op tijd achter dat je daar helemaal de ruimte niet voor hebt. Zo voorkom je dat je tijdens het opknappen van de tuin tegen problemen aanloopt. Is het maken van een dergelijk plan of plattegrond niet jouw sterkste punt? Vraag dan een hovenier om hulp. Als jij een moodboard aanlevert met allerlei plaatjes van tuinen die jij echt mooi vindt, kan de hovenier een mooie plattegrond voor je maken, zodat je precies weet wat wel en niet mogelijk is.

2. Begin met de fundering

Dit lijkt nogal voor de hand te liggen, maar toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met name als je voor een volledige tuinrenovatie gaat is het belangrijk dat je ook begint bij het begin. Als je een mooie grasmat wilt neerleggen met LED Tuinlantaarns is het zonde als je de grasmat weer los moet trekken om de kabels voor de verlichting aan te leggen. Het maken van een stappenplan voorkomt dat je achteraf dingen dubbel moet gaan uitvoeren.

3. Steek de handen uit de mouwen

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Als je de hele tuin wilt gaan aanpakken is het verstandig om hulp in te schakelen. Als je zelf groene vingers hebt, is het vragen van een aantal vrienden misschien al genoeg. Mocht je zelf niet zo handig zijn, kan je ook professionele hulp inschakelen. Wellicht kan de hovenier die je heeft geholpen bij het maken van het ontwerp helpen om de renovatie uit te voeren. Om kosten te besparen kan je altijd voorstellen om hierbij een ondersteunende functie uit te voeren. Denk hierbij aan het verslepen van oude tuintegels, planten en meubels. Voor het slepen van spullen heb je namelijk geen groene vingers nodig.

Hopelijk bieden deze tips je structuur die je nodig hebt bij het aanpakken van je nieuwe tuin, zodat je zo snel mogelijk kan genieten van jouw droomtuin

Geef een reactie