TipsTuinWonen

Schutting kopen voor meer privacy in de tuin

schutting kopen privacy tuin

Over enige tijd mogen we weer volop genieten van de luxe van een eigen tuin. Helaas zien we vaak dat dit genot in geding komt door een gebrek aan privacy. Wanneer je heerlijk van het zonnetje aan het genieten bent, heb je geen zin in de priemende blikken van je buren. Wellicht denk je er over om een nieuwe erfafscheiding te kopen, maar weet je niet goed welke het meest geschikt is. Vandaag de dag beschik je over zoveel keuzemogelijkheden dat het lastig kan zijn om een beslissing te maken. De schutting is al jaren een zeer populaire keuze. Maar waar moet je op letten als je een schutting koopt en wat zijn de voordelen?

Waar moet je op letten als je een schutting koopt?

Wanneer je een schutting wilt kopen, kom je direct voor een heleboel verschillende mogelijkheden te staan. Het aanbod is immens groot en dat maakt de keuze een stuk lastiger. Waar moet je op letten als je een schutting koopt?

  • Bedenk eerst goed welk materiaal tot zijn recht komt in jouw tuin. De materiaalkeuze is essentieel voor de uitstraling van de tuin en het onderhoud dat je zal moeten verrichten. Zo vraagt een hardhouten schutting om meer onderhoud dan een kunststof variant. Gelukkig behoort zelf een nieuwe schutting samenstellen tegenwoordig tot de mogelijkheden. Zo bepaal je zelf welke materialen er gebruikt mogen worden.
  • Let tevens op de duurzaamheid van de schutting. Een doorsnee schutting kan jarenlang een verrijking van de tuin zijn, maar er bestaan ook zeer duurzame varianten waarmee je de komende 50 jaar geniet van een geweldige schutting. Bovendien kan je ook kiezen voor milieubewuste schuttingen. Wanneer je kiest voor hout is het belangrijk dat deze over het FSC-keurmerk beschikt, zo weet je zeker dat je geniet van duurzaam geteeld hout.
  • Kies voor een schutting die past bij jouw smaak en tuininterieur. In een stoere, robuuste tuin zal een houten schutting bijvoorbeeld minder tot zijn recht komen. Kies dan voor een materiaal die de robuuste look complimenteert. Geniet jouw tuin van een landelijke en natuurlijke stijl? Kies dan voor natuurlijke materialen.

schutting kopen tips

Voordelen van een schutting

De schutting staat nog steeds op nummer één van populairste erfafscheidingen in Nederland. Niet zonder reden, een schutting kent talloze voordelen. We zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Een schutting vraagt om weinig tot geen onderhoud. Afhankelijk van jouw materiaalkeuze hoeft een schutting vrijwel niet behandeld te worden. Ook het onderhoud in de winter is minimaal, hierdoor geniet je van een onderhoudsarme tuin!

Dankzij een schutting geniet je direct van meer privacy. Bij natuurlijke erfafscheidingen zoals een haag, duurt het enige tijd voordat deze voldoende privacy schenkt. Hoe mooi een haag ook kan zijn, de eerstkomende tijd zal je nog steeds te maken hebben met ‘pottenkijkers’. Bovendien vragen natuurlijke erfafscheidingen om veel meer onderhoud. Dit is voor de meeste mensen dan ook een belangrijke reden om toch voor een schutting te

Geef een reactie