TuinVerbouwen

Waarom kiezen voor kunstgras?

We zijn dol op de natuurlijke uitstraling van gras. Terwijl we dagelijks pronken met ons prachtige gazonnetje en goed onderhouden tuin, zien we ook wel in dat dit veel tijd en kracht kost. Een mooi gazon is immers niet vanzelfsprekend. Wekelijks gaan we te werk met maaiers, grastrimmers en zorgen we voor de juiste bemesting en bewateringssystemen. In onze drukke agenda’s is  er echter weinig ruimte over om ook nog eens zoveel tijd aan onze tuin te besteden. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor het gemak van het onderhoudsvriendelijke kunstgras. De afgelopen jaren zijn de ontwikkelingen op het gebied van kunstgras enorm vooruit gegaan. Tegenwoordig is kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van het echte werk. De beweegredenen voor het aanbrengen van kunstgras lijken simpel. Toch is nog niet iedereen overtuigd. Waarom kiezen voor kunstgras als je ook een écht natuurlijk gazonnetje kan plaatsen?

kunstgras kopen

De voordelen van kunstgras

Kunstgras kopen in Eindhoven… de zoekopdracht leek heel makkelijk, maar je wordt gelijk overspoeld met honderden hits. Kunstgras is nog nooit zo populair geweest, maar waarom eigenlijk? Dit zijn de voordelen van kunstgras:

  • Grasmaaien is verleden tijd
  • Sproeien is nooit meer nodig
  • Geen zorgen meer over de weersomstandigheden
  • Nooit meer onkruid verwijderen
  • Voelt zacht en comfortabel aan, ideaal voor kleine kinderen om op te spelen
  • Milieuvriendelijk
  • Onderhoudsvrij
  • Gemakkelijk zelf te plaatsen

kunstgras

Waar moet je op letten bij het plaatsen van kunstgras?

Kunstgras kent talloze voordelen en dat geeft de gebruiker meer dan genoeg redenen om de overstap te maken. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening moet houden bij het leggen van kunstgras.

Allereerst moet de ondergrond van je tuin in goede conditie zijn. Deze moet voldoende vocht doorlaten en het kunstgras stabiliteit bieden. Is de vochtdoorlatendheid van jouw ondergrond erg slecht? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met een vakteam. Zij kunnen oplossingen bieden en de conditie van de ondergrond verbeteren. Zo kan het kunstgras alsnog geplaatst worden. Bekijk hier de mogelijkheden om het kunstgras door specialisten te laten plaatsen.

Daarnaast is het belangrijk dat het type kunstgras aansluit op de rest van de tuin. Door de enorme ontwikkelingen is de keus in kunstgras ontzettend breed geworden. Het is dan ook niet gek als je de bomen door het spreekwoordelijke bos niet meer kan zien. Ook is niet elk type kunstgras van dezelfde kwaliteit. Wij raden dan ook altijd aan om eerst contact op te nemen met de desbetreffende leverancier en uit te leggen waar je naar op zoek bent. Vertel meer over de ondergrond in de tuin, de stijl die je zoekt en de waarde die je hecht aan een hoog kwalitatieve mat. Zij weten als geen ander hoe hun assortiment in elkaar steekt en kunnen jou op weg helpen in je keuze voor het beste kunstgras. Vertel tevens waar je het kunstgras voor gaat gebruiken. Wordt deze slechts incidenteel gebruikt of zullen er veel kinderen zijn die intensief gebruik maken van de grasmatten? In het laatste geval is het belangrijk dat het kunstgras slijtvast is.

Neem de belangrijkste factoren mee in je keuze voor het perfecte kunstgras. Dan geniet je binnenkort van een prachtig, onderhoudsvrij gazon.

Geef een reactie