TipsVerbouwenWonen

PVC Laminaat in de woonkamer

PVC Laminaat in de woonkamer

Veel mensen kijken al jaren tegen dezelfde vloer aan. We proberen niet wat nieuws omdat het vaak een dure en spannende verbouwing is die de hele woonkamer overhoop gooit. Maar ondanks dat een nieuwe vloer een hele ingreep is, brengt het ook zeker voordelen met zich mee. In dit artikel noemen we enkele voordelen van het leggen van een pvc laminaat vloer in uw woonkamer.

De look van echt hout

Laminaat staat bekend als een zeer mooi en stijlvol materiaal. De vele houtprints die er te kiezen zijn zien er erg realistisch uit, zodat het lijkt alsof u een echte houten vloer heeft liggen. Laminaat is daarnaast verkrijgbaar in erg veel verschillende kleuren en prints, zoals meerdere graden van donker en licht eikenhout, walnoot of stoere industriële kleuren zoals grijstinten. Afhankelijk van uw woonstijl zijn er dus erg veel opties.

Makkelijk in de onderhoudt

Eén van de meest voorkomende redenen waarom mensen kiezen voor een laminaten vloer is dat het erg gemakkelijk in de onderhoudt is. Het vrij gladde oppervlak van de vloer stoot stof gemakkelijk af en is bestendig tegen water. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken als u een keer een glas water of een bloemenvaas omstoot. U maak uw vloer gemakkelijk schoon door eerst het stof te verwijderen met een doek of de stofzuiger. Vervolgens kunt u de vloer dweilen. Laminaat is niet erg krasgevoelig, dus ook bij het stofzuigen hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele beschadigingen. Gemak is dus het woord dat de laminaatvloer het beste opschrijft.

Geluidsisolatie

Omdat laminaat een redelijk zacht en flexibel materiaal is minimaliseert het contact geluiden. Voor de woonkamer, waarin veel gelopen wordt, gepraat en gesport wordt is dit dus perfect. Ook voor appartementen is een laminaat vloer dus erg geschikt. Het minimaliseren van contactgeluiden zorgt ervoor dat uw onderburen geen wandel geluiden zullen horen.

Leggen van de vloer

Een laminaat vloer is makkelijk te leggen. Bent u zelf een beetje handig is het waarschijnlijk na het kijken van een youtube tutorial al mogelijk om de vloer zelf te leggen. Bent u geboren met twee linkerhanden dan is het wellicht verstandig de vloer te laten leggen door mensen die het wel kunnen. Maar omdat laminaat snel en gemakkelijk te leggen is zijn de kosten van het laten leggen vaak minimaal. Daarnaast bespaard het heel veel tijd. Afhankelijk van de grote van uw woonkamer is de vloer binnen enkele uren gelegd, zodat u snel kunt genieten van uw nieuwe vloer.

Wat zijn mijn opties?

Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zoals al eerder gezegd zijn er verschillende kleuren en printen beschikbaar die perfect aansluiten op uw woonstijl. Daarnaast is er een onderscheidt in de dikte en breedte van de stroken laminaat. De dikte heeft betrekking op geluidsisolatie en warmte isolatie. De breedte van de stroken is puur visueel en is dan ook afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Ten slotte is er een grote variatie in prijs, afhankelijk van de kwaliteit print en dikte van het laminaat. Kortom, voor iedere huiskamer en klant is er wel een laminaat vloer te vinden.

Geef een reactie