InterieurTipsWonen

4 tips voor een nieuwe badkamer

4 tips voor een nieuwe badkamer

Het is al tijden duidelijk dat jouw badkamer nodig aan vervanging toe is. Telkens hik je op tegen deze verandering en blijf je het maar uitstellen. Niet alleen omdat deze verbouwing veel geld gaat kosten, maar ook omdat er veel keuzes gemaakt moeten worden en de badkamer straks enige tijd niet gebruikt kan worden. Gelukkig hoef je een badkamer relatief weinig te vervangen. Veel mensen doen dit slechts enkele keren in hun leven. Om de verbouwing soepel te laten verlopen, is het belangrijk om vooraf voldoende informatie te verzamelen. Weet jij al welke stijl je wilt toepassen, welke elementen niet mogen ontbreken en hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden? Nee? Wij geven je 4 tips voor een nieuwe badkamer, zo helpen we je alvast een handje op weg.

1.         Wat mag zeker niet ontbreken?

 

Bedenk eerst goed wat je zeker in de badkamer nodig hebt. Ga eens naar een bouwwinkel of speciaalzaak en bekijk het sanitair goed. Zijn er douchecabines die je aanspreken? Welk toilet is geschikt? En ga zo maar door. Het sanitair is misschien wel het allerbelangrijkste in de badkamer. Deze maken de ruimte zo functioneel. Hou daarom altijd de functie van de badkamer in je achterhoofd. Natuurlijk is het prachtig als deze een geweldige uitstraling heeft, maar hij moet wel praktisch in gebruik zijn. Kies daarom eerst het sanitair en de andere essentiële elementen uit en kijk daarna pas verder.douchecabine

2.         Maak een moodboard

Heb je echt geen idee welke stijl je mooi vindt voor de badkamer? Ga dan aan de slag met het maken van een moodboard. Dit is niet alleen heel leuk om te doen, maar geeft je ook nog eens inzicht in je smaak. Bovendien kan je de moodboard gebruiken voor het uitzoeken van nieuwe meubels, accessoires en zelfs douchewanden voor de badkamer. Zijn er altijd discussies binnen jullie gezin over het interieur? Werk dan samen om een prachtige moodboard samen te stellen. Zo kunnen jullie allemaal ideeën opperen en kunnen deze samengesmolten worden voor het beste resultaat!douchewand badkamer

3.         Blijf realistisch

Vaak zien we dat mensen zoveel mogelijk geld op de badkamerverbouwing willen besparen. Dat is natuurlijk ook heel begrijpelijk. Een nieuwe badkamer komt nou eenmaal veel geld en alle kleine besparingen helpen. Blijf echter wel realistisch. Als je twee linkerhanden hebt of werkelijk geen enkele ervaring hebt in het installeren van een badkamer, is het af te raden om alles zelf te doen. Het installeren van een badkamer is immers niet makkelijk. Zeker niet als er nieuwe leidingen gelegd moeten worden. Besteed daarom de klusjes uit die voor jou niet te doen zijn en bespaar op klussen die wél door een leek gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het leeghalen van de oude badkamer. Slopen kan iedereen, nietwaar? De badkamer daadwerkelijk installeren laten we over aan de professionals.

4.         Stel een budget vast

Stap nooit zonder verwachtingen een verbouwing in. Dan kan je voor vervelende financiële verrassingen komen te staan. Bereid jezelf daarom altijd goed voor voordat je een verbouwing instapt. Stel bijvoorbeeld een duidelijk budget op. Hou daarnaast de begroting van de verbouwing goed in de gaten. Dit bespaart je een hoop verrassingen!

Geef een reactie