InterieurTipsWonen

Hoe geef je kleur aan het interieur van je woonkamer?

Bijna elk mens wordt vrolijk bij het zien van felle kleuren. Als kind had je nooit genoeg viltstiften in zoveel mogelijk kleuren. En nog steeds kijken we verwonderd naar de lucht als we daar een mooie regenboog spotten. Dan pakken we meteen de camera om er foto’s van te schieten. Als we zo van kleur houden, waarom brengen we dat dan niet meer in huis aan? Altijd wit of beige is ook maar zo saai. In dit artikel lees je hoe je meer kleur aanbrengt in het interieur van je woonkamer.

Tip 1: Schilder de muren in een felle kleur

Voor de muren van je woonkamer mag je ook best een beetje kleur bekennen. Dit doe je onder andere door een of meerdere muren in je woonkamer een felle kleur te geven. Maak dan van tevoren wel een goed plan. Het is wel de bedoeling dat de kleur matcht met de rest van je interieur. Ga dus voor groen, rood of oranje zonder dat je er later spijt van krijgt. Wil je je schakelmateriaal daarom ook aanpassen? Van het merk Gira koop je schakelmateriaal in verschillende kleuren. Deze koop je via www.girastore.nl of je vindt het tussen het schakelmateriaal van klusspullen.nl.Schilder de muren in een felle kleur

Tip 2: Vrolijk behang

Behang is al een aantal jaar helemaal hip. Daarom is het verkrijgbaar in heel veel soorten, kleuren en prints. Om de muur in je woonkamer extra vrolijk te maken kun je kiezen uit bloemen, een botanische tuin of een oriëntaals behang. Dit hangt helemaal af van jouw smaak en persoonlijke voorkeur. Je hoeft niet bang te zijn dat het dan heel druk wordt. Je kan er ook voor kiezen om maar een muurtje te behangen in plaats van de hele woonkamer. Zo maak je je woonkamer extra vrolijk, maar niet hysterisch.

Tip 3: Een kleurrijk vloerkleed

Een vloerkleed met heel veel verschillende kleuren doet al heel veel voor je interieur. Het kan zelfs de toon zetten voor de andere spullen die je aanschaft. Heb jij een vloerkleed met heel veel groen, dan kun je daarop weer je andere accessoires bij kopen. Groen matcht bijvoorbeeld leuk met turquoise of roze. Het voordeel van een vloerkleed is ook dat het extra warmte geeft. In de winter heb je geen koude voeten en dat is wel fijn!

Tip 4: Led verlichting

Het leuke van led verlichting is dat er lampen zijn die verschillende kleuren afgeven. Van Philips heb je de Hue lijn, maar ook andere merken bieden nu led lampen aan met gave kleuren. Als je geen zin hebt om je muur te schilderen, dan zet je gewoon een led lamp met kleur ertegenaan. De ene dag kies je voor een blauwe muur, de andere dag voor een roze en de dag daarna weer een paarse. Het scheelt weer klussen en het is lekker vrolijk en kleurrijk.

Tip 5: Bijzondere lampen en kaarsen

Tegenwoordig zijn er heel veel bijzondere lampen te koop. Denk hierbij aan een zoutlamp of een maanlamp. De laatste is een model van de maan op veel kleinere schaal. Een andere optie om extra kleur in je woonkamer aan te brengen, is om transparante kaarshouders in verschillende kleuren aan te schaffen. Dit zorgt voor een vrolijk effect en je kan er eindeloos mee variëren. Dus color it up voor extra vrolijkheid!

Geef een reactie