BadkamerVerbouwenWonen

Kleine badkamer inrichten

kleine badkamer inrichten

De badkamer wordt een steeds belangrijkere plek in huis, ongeacht of je nu een grote of kleine ruimte hebt voor de badkamer. De meeste mensen zullen beperkte ruimte hebben om de badkamer in te richten, maar vrees niet: ook met een kleine ruimte kun je een geweldige badkamer creëren! Lees hier hoe je dit aanpakt.

Het klinkt logisch, maar moet toch even gezegd worden: het belangrijkste bij het inrichten van een badkamer is dat je goede en doordachte keuzes maakt. Een badkamer is tenslotte niet iets dat je wekelijks herinricht. Ook zul je dingen tegen komen waar je compromissen mee moet sluiten, want ook al wil je nog zo graag een douche én een bad: als het niet past, dan past het niet. Richt je vooral op de dingen die wel lukken en je zult zien dat je ook dan een prachtige badkamer kan creëren waar je na die lange dag hard werken alles van je af kan spoelen!

Tips om een kleine badkamer in te richten

  •  Ga aan de slag met onderstaande tips en ga op weg naar jouw prachtige badkamer:
  • Vermijd rommel of veel accessoires in een kleine badkamer: door het rommelige effect lijkt de badkamer kleiner.
  • Licht schept ruimte: gebruik zoveel mogelijk lichte kleuren die het daglicht reflecteren.
  • Dichte wanden maken een kleine badkamer benauwd, dus kies bijvoorbeeld voor een glazen douchewand.
  • Maak slim gebruik van de ruimte. Dit doe je bijvoorbeeld door functies te combineren. Zo kan je een wastafel vaak uitstekend combineren met een opbergkastje.
  • Zwevende badmeubelen maken een kleine badkamer ruimtelijker omdat de ruimte onder de meubelen vrij blijft.
  • Grote spiegels laten een kleine badkamer optisch groter laten lijken als ze op een plek staan waar ze het daglicht goed reflecteren.

Geef een reactie