DuurzaamTuin

Geniet meer van je tuin met tuinverlichting

tuinverlichting

Langzaam worden de dagen weer korter en valt de duisternis steeds eerder in. Dat betekent dus dat je ook minder lang van je tuin kunt genieten. Zonde natuurlijk! Denk daarom eens aan tuinverlichting en geniet langer van je tuin én verhoog de veiligheid.

Tuinverlichting is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Handig dus om van tevoren na te denken wat voor soort verlichting je zoekt en wat je er aan uit wilt geven. Hierbij speelt ook de functie een rol, want wil je gewoon dat je tuin verlicht wordt of dat juist één boom of struik letterlijk in de schijnwerper staat. Het is allemaal mogelijk.

Elektrische tuinverlichting

Elektrische tuinverlichting is op te delen in twee types. Enerzijds heb je de solar tuinverlichting die op zonne-energie en batterijen werkt, anderzijds heb je de elektrische tuinverlichting die je aansluit op je energienetwerk. Laatst genoemde is vooral geschikt als je een fellere lichtbron zoekt om bijvoorbeeld het tuinpad of de ingang van de tuin te verlichten. Het leuke van elektrische tuinverlichting is ook dat deze diverse mogelijkheden biedt qua lichtsterkte, maar ook met het gebruik van verschillende kleuren. Zo kan je die mooie plant of border ook ‘s avonds extra goed tot zijn recht laten komen. Belangrijkste is dat je niet verblind moet worden door de lampen.

LED tuinverlichting is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrische tuinverlichting. Deze lampen geven een fel licht af, maar werken tegelijkertijd energiebesparend. Goed voor het milieu en je portemonnee.

Solar tuinverlichting

Een populaire tegenhanger van de elektrische verlichting is de solar tuinverlichting. Deze verbruiken geen stroom doordat alles via de zonnesensor verloopt. Lekker goedkoop dus en je hoeft ook nog eens geen elektriciteitsdraden aan te leggen. Nadeel is wel dat deze lampen altijd op een zonnige plaats gezet moeten worden en dat de lichtsterkte en verlichtingsduur afhankelijk is van de hoeveelheid zon.

Haal meer uit je tuinverlichting met een verlichtingsplan

Als je echt wilt genieten van een optimaal effect van je tuinverlichting is het te overwegen om een verlichtingsplan te laten maken door een hovenier. Deze kan je van een maatwerk advies voorzien over de beste plaats voor de verlichting en natuurlijk de kosten.

Geef een reactie