TipsVerbouwenWonen

De meest voorkomende muizenfabels om muizen te bestrijden

muizen bestrijden

Het idee dat er muizen door je woning kruipen is vaak bepaald niet prettig! De muizen kunnen voor schade aan je woning zorgen, kunnen voor de verspreiding van ziektes in huis zorgen, enzovoorts. Reden genoeg om de muizen in een vroeg stadium te bestrijden. Op internet vind je ontzettend veel tips om muizen te bestrijden. Veel van deze tips zijn echter fabels en werken niet of nauwelijks! In dit artikel zetten we een aantal van deze fabels voor je op een rijtje, zodat je weet dat je daar geen aandacht aan hoeft te schenken. Ook beschrijven we enkele tips die wél werken!

Fabels over de bestrijding van muizen in huis

Vaak wordt gedacht dat onhygiënische woningen of woningen met veel kruimels in de keuken het meest aantrekkelijk zijn voor muizen. Door de keuken goed op te ruimen zullen de muizen snel verdwijnen, zo wordt geregeld gesteld. Dit is echter niet correct! Onder meer de leeftijd van het huis, de staat van de isolatie en eventuele kieren en gaten in muren hebben een veel grotere invloed op de kans dat je te maken krijgt met muizen.

Ook wordt gedacht dat muizen vanzelf zullen sterven, wanneer zij geen mogelijkheid hebben om vocht tot zich te nemen. Dit klopt eveneens niet! Muizen halen hun vocht namelijk uit het eten wat zij tot zich nemen. Daarbij hebben ze maar 13-14 gram aan eten nodig om te kunnen overleven.

Een derde fabel over de bestrijding van muizen is gericht op het gebruik van kruiden. De kruiden zouden de muizen afschrikken om nog naar je keuken te komen en zich te voeden. Ook dit is een fabel, want de kruiden kunnen vaak eenvoudig omzeild worden door de muizen. Ook in een schuur of in andere ruimtes zijn vaak etensresten te vinden.bestrijding van muizen huis

Effectieve bestrijding van muizen in je woning

Gelukkig zijn er naast deze fabels ook verschillende tips die wel werken om muizen te bestrijden. Zorg er bijvoorbeeld allereerst voor dat de gaten en kieren in buitenmuren gedicht worden. Zo maak je de kans dat muizen bij je woning naar binnen kunnen komen aanzienlijk kleiner. Ook is het verstandig om bij het idee dat er muizen in huis lopen, muizenvallen te plaatsen. Let wel, muizenvallen werken alleen als er een beperkt aantal muizen in huis actief is.

Heb je te maken met een ware muizenplaag? In dat geval doe je er verstandig aan om professionele ongediertebestrijders in te schakelen! Zij beschikken over verschillende hulpmiddelen, waarmee de muizen op effectieve wijze bestreden kunnen worden.

 

Geef een reactie