InterieurTipsWonen

Met deze zelfgemaakte creaties kom jij in de kerstsferen

Met deze zelfgemaakte creaties kom jij in de kerstsferen

Het is half november en de feestdagen staan weer voor de deur. Eerst vieren we nog dat heerlijke avondje, maar niet zo lang daarna duiken we in de kookboeken, halen we onze versiering van zolder en tellen we af tot Kerst. Niets is te gek en we pakken graag groots uit, maar hoe maak je het nu echt gezellig in en rondom het huis?

Fun facts

Er is een hoop bekend over dit traditionele familiefeest, maar dit wist je ongetwijfeld nog niet:

  • Gemiddeld komen Nederlanders zo’n 2 kg aan.
  • Er is in Nederland 16% kans op een witte Kerst.
  • Een kerstboom neemt ongeveer 25.000 beestjes met zich mee (spinnen, insecten en luizen).
  • 1 op de 4 huishoudens heeft een echte kerstboom[1].
  • Kerstversiering maakt ons gelukkiger[2].

Wereldwijd

Bijna overal ter wereld wordt Kerst gevierd, toch zijn de gebruiken en tradities heel verschillend. De kerstboom komt op de meeste plekken wel terug, net als een kerstkrans, adventskrans en kerststal. Maar Tweede kerstdag is bijvoorbeeld alleen gebruikelijk in een paar Europese landen.

Iets wat overal vanzelfsprekend lijkt te zijn, is kerstversiering- en verlichting. Dat dit een absolute must is, weten de Amerikanen maar al te goed. Sommige delen van dat land zijn tijdens Kerst extra goed zichtbaar vanuit de ruimte, dankzij kerstverlichting[3].  kerstverlichting

Binnen- en buitenshuis

Alle dozen met decoratie en verlichting worden massaal van zolder gehaald. Zowel in als rond het huis maken we het extra gezellig. Kersthuisjes worden neergezet, we maken de mooiste raamtekeningen en de tuin wordt prachtig versierd met lichtsnoeren. Daarin worden we steeds creatiever, wat betekent dat we veel vaker zelf accessoires maken.

DIY ideeën

Op tal van manieren kun je je eigen kerstdecoratie maken. Je kunt aan de slag met hout, maar het kan ook veel makkelijker. Zo kun je met speciale markers objecten een nieuwe look geven. Gooi dus nooit meer een oude wijnfles weg. Met een glanslakmarker en een bestaand sjabloon geef je die wijnfles een nieuw leven. Ook met lamineerhoezen maak je toffe creaties. Zo ontwerp je binnen no-time je gepersonaliseerde placemat voor de feestdagen. Door je creatie door een lamineermachine te halen, maak je deze ook nog eens waterbestendig. Uiteraard kun je ook je favoriete tekening plastificeren.

Less is more?

Subtiele accenten zijn vaak aan te raden als het gaat om woonaccessoires in huis. Echter, met de feestdagen kan het niet gek genoeg. Alle principes van less is more worden zonder pardon overboord gegooid en ‘ho ho ho’ mag je vergeten. We hebben immers geleerd: kerstversiering maakt ons gelukkiger!

[1] Bron: kerstmarkten.net https://www.kerstmarkten.net/blog/top-5-leuke-kerstweetjes-en-cijfers/

[2] Bron: EenVandaag https://eenvandaag.avrotros.nl/item/hoe-eerder-de-kerstversiering-hangt-hoe-gelukkiger-je-wordt/

[3] Bron: Kijkmagazine https://www.kijkmagazine.nl/nieuws/de-donkere-dagen-voor-kerst-verlicht/

Geef een reactie