InterieurTipsWonen

5 tips voor het decoreren van de zwevende wandplank in de keuken

5 tips voor het decoreren van de zwevende wandplank in de keuken

Heb je in de keuken weinig opbergruimte? Dan zijn zwevende wandplanken handig. Wandplanken zijn niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Je kunt je mooiste potten en kookboeken er op kwijt. Ben je benieuwd wat je er allemaal op kan zetten? En waarom ze zo handig zijn in de keuken? Lees dan verder en kom erachter! 

Kookboeken 

Als je in de keuken weinig opbergruimte hebt, bieden zwevende wandplanken gemakkelijk extra ruimte. Praktisch wanneer je veel kookboeken hebt, want deze mogen natuurlijk gezien worden! Heb je een keuken met een betegelde muur? Dan kan een wandplank kan ook geplaatst worden. Heb je veel kookboeken in verschillende kleuren en vind je dit te druk in de keuken? Als je ze sorteert op kleur geeft het meer rust. 

Weckpotten

De meeste mensen slaan hun houdbare voedingsmiddelen op in een voorraadkast. Dat is logisch, want al die verschillende verpakkingen wil je natuurlijk niet in het zicht hebben staan. Een leuke oplossing is het bewaren van voedingsmiddelen in weckpotten. Rijst, macaroni, spaghetti, en havermout bewaar je ingesloten weckpotten. Zet deze potten naast elkaar op een lange zwevende wandplank, zo heb je alles bij de hand als je gaat koken. 

Wijnglazen 

Superpraktisch en het ziet er ook mooi uit; op een wandplank in de keuken kun je jouw favoriete (wijn)glazen neerzetten. Dit geeft gelijk het gevoel alsof je in een restaurant zit. Plaats bijvoorbeeld twee planken onder elkaar, zodat je alle glazen kwijt kan. Zorg wel dat je van alle glazen een even aantal hebt. Als je allemaal verschillende glazen neerzet, kan het rommelig worden. 

Kruiden 

Als je aan het koken bent wil je alle kruiden natuurlijk binnen handbereik hebben. Stop alle kruiden in dezelfde glazen potjes en zet ze op een zwevende wandplank. Zo kun je er makkelijk bij en hoef je niet eerst de hele la uit te zoeken, voordat je het juiste potje gevonden hebt. Naast dat het handig is, ziet het er ook nog eens leuk uit! 

Wandplank kopen?

Ben je op zoek naar een mooie houten zwevende wandplank voor in de keuken? Neem dan een kijkje op de website van houtenladders.nl  en ontdek het ruime aanbod. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat, wil je meer informatie of heb je vragen over zwevende wandplanken? Kijk dan even bij de meest gestelde vragen op de website of stuur een e-mail naar verkoop@houtenladders.nl. Zij helpen je graag verder! 

Geef een reactie