TipsWonen

Zo maak je het jezelf gemakkelijk in huis

Zo maak je het jezelf gemakkelijk in huis

Als maatschappij worden we aardig lui gemaakt door de snelle technologie. Hoewel we moeten proberen hier niet al te veel aan toe te geven en afhankelijk te worden van technologie, kan het soms ook best wel lekker zijn om het jezelf gewoon wat makkelijker te maken. We hebben het dan voornamelijk om onschuldige technologische snufjes die ervoor zorgen dat jij je minder zorgen hoeft te maken en een prettigere leefomgeving kunt creëren voor jezelf. We geven je graag wat opties.

Kies voor elektrische opties

Je kan het jezelf ontzettend gemakkelijk maken door over te schakelen op elektrische opties in huis. Denk hierbij aan een elektrisch zonnescherm, elektrische ventilatie, elektrische en automatische vloerverwarming en ga zo nog maar even door. Je hoeft hierdoor vaak niet eens uit je stoel om iets open of aan te zetten, want het wordt allemaal automatisch voor je geregeld. Als je nog een stapje verder wilt kun je kiezen om te gaan voor smart living, waarbij je allemaal onderdelen van je huis met je smartphone zou kunnen controleren. Ideaal en lekker makkelijk!

Automatische verlichting

Naast het veiligheidsaspect is automatische verlichting ook nog eens lekker makkelijk. Je kunt ouderwetse lampen gemakkelijk middels een timer tussenstuk in het stopcontact steken en deze automatisch aan en uit laten springen. Nieuwere verlichting heeft vaak een timer ingebouwd, waardoor deze automatisch rond een bepaald tijdstip aangaan. Hoe relaxed is het als je dagelijks om elf uur naar bed gaat en je de timer tot kwart over elf laat lopen? Dan hoef je nooit meer je lichten uit te doen voor het slapen gaan!

Hulp in het huishouden

Heb je het gevoel dat je altijd maar aan het opruimen, schoonmaken en huishouden bent? Dan wordt het tijd om jezelf een cadeau te doen in de vorm van een slim huishoudapparaat. Denk hierbij in de richting van een robotstofzuiger, die ervoor kan zorgen dat jij nog maar eens per week of twee weken de stofzuiger grondig door het huis hoeft te halen. Wanneer je naar bed gaat laat je de robotstofzuiger haar rondje doen en in de ochtend kom jij in een stofvrije omgeving terecht. Soms mag je het jezelf gewoon lekker makkelijk maken, zeker als het ervoor zorgt dat jij je tijd beter kunt gebruiken.

Geef een reactie