Tips

Dierenscheermachines: wat zijn de verschillen?

Dierenscheermachines: wat zijn de verschillen?

Je zal vast wel eens meegekregen hebben dat verschillende dieren geschoren worden. Bij sommige dieren is dit noodzakelijk en bij andere dieren gebeurt dit naar voorkeur van de eigenaar. In deze blog bespreken we een aantal tondeuses voor verschillende dieren. Zo bespreken de verschillen tussen toepassingen van dierentondeuses. Daarnaast bespreken we wat voordelen zijn bij bepaalde dierentondeuses, ten opzichte van anderen. Zo kan jij inspiratie doen voor jouw eigen dieren, of je nou veehouder bent of gewoon een huisdierenhouder. Lees dus verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is met dierenscheermachines!

Dierenscheermachines

In principe zijn het allemaal verschillende vormen van tondeuses, maar er zijn toch echt verschillen tussen de diverse dierenscheermachines. Deze verschillen zijn gebaseerd op motors en messen. Omdat je met verschillende soorten vachten te maken hebt kan niet elke tondeuse hetzelfde zijn. De ene vacht is bijvoorbeeld stugger en heeft een sterkere motor en langere messen nodig.

Veescheermachines

Wanneer koeien niet geschoren worden, gaan ze zweten en kunnen ze de warmte moeilijk kwijt. Zodat de koe niet overstuur raakt is het belangrijk dat het geschoren wordt. Daarnaast gaan koeien voor een betere productie zorgen en verhoog je de hygiëne van de koeien, wanneer je ze scheert. Het is belangrijk om hier mee te beginnen wanneer ze nog een kalf zijn. Wanneer je ze niet scheert kunnen de kalveren gaan zweten. Hierdoor kunnen ze verkouden worden en longproblemen krijgen.

Schapenscheermachines

Schapen hebben een langere, stuggere en dikkere vacht dan bijvoorbeeld koeien en paarden. Daarvoor heb je andere tondeuses nodig met bredere en langere messen. Het is belangrijk om hiervoor kwalitatief goede en sterke tondeuses te hebben. Het is namelijk een erg zware klus om de stugge vacht van schapen te scheren.

Paardenscheermachines

Het is prettig voor een paard om het af en toe te scheren, wanneer je het bijvoorbeeld traint. Zo kan het paard makkelijker zweten, afkoelen en opdrogen. Mensen scheren ook verschillende modellen in de vacht van paarden. Dat doen mensen natuurlijk omdat paarden voor shows gebruikt worden en er netjes uit moeten zien.

Honden- en kattentondeuses

Ook voor honden met een dikke vacht is het belangrijk om ze regelmatig te scheren. Ook honden kunnen dan namelijk beter zweten en afkoelen. Door te scheren zorg je er, vooral in de warme zomermaanden, voor dat de vacht niet gaat klitten.

Ook de vacht van katten kan klitten. Om zo’n situatie te voorkomen kan het handig zijn katten regelmatig te scheren. Dit kan zowel bij langharige als kortharige katten. Katten zijn wel lastige dieren in omgang, en daarom kan het handig zijn om hiervoor eens naar een katten trimsalon te gaan.

 

Geef een reactie