InterieurTuinWonen

Het gebruik van kleuren bij tuinmeubelen

tuinmeubelen

Wanneer je beschikt over een mooie tuin, dan wil je deze natuurlijk zo feestelijk mogelijk aankleden. Je kiest voor mooie tuinmeubelen en je schaft daarnaast nieuwe planten en bloemen aan. Dit moet wel op een effectieve manier gebeuren. Het is namelijk belangrijk dat de kleuren van de bloemen, planten, decoraties en accessoires wel goed afgestemd zijn op je tuinmeubelen. Je wilt er natuurlijk geen bonte kermis van maken. Het moet een sfeervol geheel worden.

Weet je niet goed waar je op moet letten? Hier volgen een aantal tips die je verder op weg kunnen helpen.

Een moderne tuin

Heb je gekozen voor een modern tuinmeubelset in je tuin? Dan kun je deze uitstekend combineren met felle kleuren. Dat mag best gewaagd en gedurfd zijn. Bordeauxrood of oranjeachtige kussens op je loungeset doen het beide erg goed. Maar ook de kleur geel kan prima gebruikt worden in een moderne tuin. En als basis kun je kiezen voor strakke zwarte of witte tuinmeubels met weinig poespas.

Creëer een culturele tuin

Door de juiste kleuren te gebruiken bij de tuinmeubelen kun je ook een culturele tuin creëren. Exotisch kan bijvoorbeeld erg mooi zijn. Zo kun je bij een bistro tuinsetje natuurlijk kiezen voor ecru kussens, maar wanneer je kiest voor oranje, fel groen of azuurblauw, dan geef jij je tuin net een wat meer frisse en exotische uitstraling. Juist het mixen van verschillende culturen geeft je tuinmeubelen meer karakter.

Natuurlijk kun je dit uitstekend combineren met tafelbladen van mozaïek en glaslantaarns. Nog mooier wordt het wanneer je handgemaakte accessoires met de hand beschilderd.

De traditionele tuin

Wanneer je hebt gekozen voor traditionele tuinmeubelen, bijvoorbeeld teakhout, dan kun je dit het beste combineren met lichte kleuren. Datzelfde geldt voor een tuin met een landelijke uitstraling. Je kunt in een traditionele tuin het beste gebruik maken van 3 of 4 basiskleuren. Je kunt dan de rest verder aanvullen en verwerken in kleine accessoires. Een klassieke tuin met lichte kleuren kun je extra benadrukken door gebruik te maken van Victoriaanse invloeden. Ook kan je denken aan een houten plantenbak voor in je tuin.

Er is heel veel mogelijk om van je tuin iets moois te maken. Of je nu gaat voor een klassieke, moderne of culturele tuin, er zijn voldoende kleurencombinaties mogelijk. Als praktisch hulpmiddel kun je altijd nog een kleurenwaaier gebruiken. Kijk welke kleuren mooie bij elkaar passen en creëer een kleurrijke, sfeervolle tuin!

 

Geef een reactie