VerbouwenWonen

Huislift in je woning – goede investering?

huislift

Je woning voldoet niet meer. Je bent 55-plusser en je woont in een fijne woonomgeving. Toch denk je vaak na over verhuizen of verbouwen, omdat je slaap- en badkamer op de eerste verdieping is gesitueerd. Building Design Architectuur ziet vaak de oplossing in een huislift. Je kunt dan je slaap- en badkamer op de verdieping blijven gebruiken en je probleem kan, vaak met minder geld en zonder vergunning, worden opgelost.

Vergrijzing leidt tot inventiviteit

Diverse klanten van Building Design Architectuur hebben reeds aan den lijve ondervonden dat een vrijblijvend gesprek veel verheldering kan geven. De naderende vergrijzing heeft de laatste jaren namelijk geleid tot veel inventiviteit bij bedrijven, maar ook de overheid dwingt ons om langer thuis te wonen als gevolg van bezuinigingen. Dit heeft ook in de architectuur voor de bestaande en nieuwbouw woningen consequenties.

Een huislift

Dé oplossing voor een langer verblijf in je woning: een huistlift. Langer thuis blijven wonen zonder te verbouwen? Of een nieuw huis, maar mag of kun je geen parterrewoning bouwen? Dan is een huislift wellicht de oplossing! De huislift is toepasbaar voor zowel bestaande bouw als voor nieuwbouw. Architectenbureau Building Design Architectuur uit Zenderen houdt haar ervaringen met huisliften tegen het licht.

Diverse mogelijkheden

In bijna elk woonhuis of trappenhuis is wel een huislift inpasbaar. Tevens zijn de huisliften goed af te stemmen op hun omgeving. Denk hierbij eens aan een speciale kleur, een glazen liftschacht of een houten designafwerking. Dit leidt dus tot meer leefcomfort en een huislift zorgt ervoor dat je langer in je woning kunt blijven wonen.

Een goede investering

De kosten vallen over het algemeen erg mee. Zo laat je al vanaf € 15.000,- een huislift installeren. Zet hierbij de waardestijging van je woning af en je ziet dat je een goede investering hebt gedaan. In sommige gevallen heb je zelfs nog recht op een subsidie.

Laat je goed informeren

Bij Building Design Architectuur werken naast architecten ook technisch ingenieurs en interieurarchitecten. Bezoek onze website, bel ons of vraag om een eerste vrijblijvende gesprek. Wij zullen de mogelijkheden, maar ook de beperkingen voor jouw situatie in kaart brengen.

Wie heeft van onze lezers al een huislift in zijn/haar woning? Zou je dan hieronder een reactie achter willen laten hoe deze je bevalt? Of als je een andere aanvulling hebt hierop, horen we het graag.

Geef een reactie